PO

Filmeducatie: workshops en lessenseries op maat

Op school, digitaal
Groep 4/5/6/7/8
Hele jaar

Themaweek? Schooljournaal? Online event?
We haken graag in op de wens van de school en denken met je mee over de beste vorm en inhoud voor een workshop of filmproject. Neem hiervoor gerust contact op om te bekijken hoe we je kunnen helpen. Wil je iets speciaals? Check ook even onze eigen website.

Wij bieden losse workshops aan in:
– filmtechnieken
– filmtrailer maken
– fotograferen met perspectief
– echt & nep met photoshop
– stop-motion
– reportage of schooljournaal maken (min. 2 dagdelen)

Alle workshops en videoprojecten (digitaal of op school) worden bij ons begeleid door een Je Weet Zelf filmcoach; een beeldmaker uit het vak met ruime ervaring in lesgeven. Je kunt voor al je vragen bij een van ons terecht.

Voor PO groep 4 t/m 8 bieden we de eerste drie workshops ook online aan – dan komen onze coaches niet naar de klas, maar krijg je ons te zien via video. Als school ontvang je per thema een handleiding voor de docent, instructievideo en opdrachten. iPads kunnen optioneel worden bij gehuurd. Check een prijsindicatie onderaan deze pagina.

Onze doorgaande leerlijn mediawijsheid (PO)
Je kunt je leerlingen laten leren over beeld in één middag, maar het blijft natuurlijk beter hangen in een traject van meerdere lessen. Voor het primair onderwijs hebben we daarom een doorgaande leerlijn mediawijsheid (groep 5 t/m 8) ontwikkeld. Leerlingen gaan hierbij in 6 weken actief aan de slag gaan met film, foto en media opdrachten gerelateerd aan belangrijke mediawijsheid thema’s, die aansluit op het gewenste niveau (volgens het Mediawijsheid competentiemodel) en de actualiteit.

We gebruiken veel input van leerlingen, daarom is geen les bij ons hetzelfde. Het doel is om de leerlingen zo veel mogelijk te laten ontdekken, door zelf te doen. We heten natuurlijk niet voor niets Je Weet Zelf!

En geen zorgen: wij zorgen voor de middelen (bijvoorbeeld iPads), kennis en vaardigheden waar deze ontbreken. Ook vergeten we hierbij de leerkrachten en schoolleiders niet.

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Mediawijsheid, Kritisch denken

Leerdoelen

  • begrijpen hoe media gebruikt worden, zelf media (video's) creëren en daar doelen mee kunnen realiseren en daarop reflecteren
  • bewust zijn van en inzicht hebben in de manier waarop media de werkelijkheid kleuren
  • Een kritische houding ten aanzien van informatiebronnen

Extra informatie

Beschikbaar op alle schooldagen, duur en kosten in overleg.

De coaches van Je Weet Zelf hebben de lessen uiterst secuur voorbereid en de kinderen veel verantwoordelijkheid gegeven over het leerproces. De lessen sluiten aan bij de vaardigheden die leerlingen anno nu dienen te ontwikkelen, daar waar scholen hierin soms nog tekort in schieten in hun lesaanbod.
- ARTHUR IPPEL ,OBS DE KLIM UTRECHT
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
4/5/6/7/8
Soort
Les of lessenreeks, Workshop, Project
Periode
Hele jaar
Prijs
In overleg
Locatie(s)
op school, digitaal

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.