PO

Dromen van de toekomst

Aanbieder: Centraal Museum
Op locatie
Groep 7/8
75 m
Hele jaar

In een droom is alles mogelijk, maar hoe ontstaat een droom en waarom dromen we? Surrealisten als Salvador Dali of Utrechter Joop Moesman presenteerden begin vorige eeuw hun dromen aan de buitenwereld door er kunstwerken van te maken. Wat is surrealisme voor kunststroming en hoe gingen surrealisten te werk?

In ‘Dromen van de toekomst’ staan begrippen als dromen, fantasie en surrealisme centraal. Kunstwerken van Utrechtse surrealisten als Joop Moesman vormen het uitgangspunt, vandaaruit wordt verbinding gelegd met andere kunstwerken uit de vaste- of tijdelijke tentoonstellingen. De museumdocent zet verschillende werkvormen in zoals kijk- en ontwerpopdrachten zodat de leerlingen van alles zullen ontdekken, creëren en presenteren. Aan het eind van de rondleiding reflecteert de museumdocent met de leerlingen op het museumbezoek.

Thema

Fantasie/Verbeelding

Aansluiting op schoolvakken

Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Kritisch denken

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met surrealisme. Met de kunstwerken van (Utrechtse) surrealisten, hun werkwijzen en droomwerelden.

Extra informatie

Vanaf 1 september beperken we PO groepsbezoek in het Centraal Museum tot 2 ochtenden en 2 middagen in de week. Hiervoor worden op alle dinsdagen en donderdagen om 11:00 uur en om 12:30 uur de eerste twee tijdsblokken van 10 minuten gereserveerd voor ontvangst van schoolgroepen.

De school dient om 11:00 uur of 12:30 uur aanwezig te zijn. Zo kunnen we voor de reguliere bezoekers, die vanaf 11:20 uur of 12:50 uur binnenkomen, onze rondleiding starten.

De maximale groepsgrootte is 15 of 30 leerlingen, onder begeleiding van respectievelijk 2 of 4 begeleiders.

1 of 2 gidsen begeleiden de groep op veilige afstand van de volwassenen en houden zich aan de eenrichtingsverkeer routing in het museum.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Het educatieve materiaal is een downloadbaar bestand. Het bestaat uit lessuggesties voor lessen op school ter voorbereiding en verwerking van het bezoek. In deze lessen wordt rekening gehouden met de meervoudige intelligenties. Bovendien worden er tips gegeven om achteraf waardevol te reflecteren op het bezoek.
Ontwikkeld voor
7/8
Duur
75 minuten
Soort
Museumbezoek
Periode
Hele jaar
Prijs
€130 per groep
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Centraal Museum - Agnietenstraat 1 - 3512 XA Utrecht
Aanbieder
Centraal Museum

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.