VO

Digital stories, maak jouw eigen digitale verhaal

Aanbieder: Click F1
Op school
Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO, VWO 1/2/3
Speciale doelgroep
180 m
Hele jaar

Een digital story is een beeldende manier om een persoonlijk verhaal te vertellen. Ons kaartspel Homies is hierbij een mooi hulpmiddel om de verhalen naar boven te halen. De leerlingen maken gebruik van onze databank of eigen foto’s en monteren een kort filmpje over zichzelf of een (persoonlijk) onderwerp.

Programmeren, omgaan met robotica en websites bouwen. Het klinken als taken voor professionele ICT’ers. Maar in onze huidige digitale maatschappij wordt er verlangd van jongeren dat zij deze vaardigheden al aardig onder de knie hebben. Tegelijkertijd is het internet, en alle digitale middelen waar je dagelijks mee te maken hebt, ook makkelijker te begrijpen én veiliger te gebruiken wanneer je weet uit welke elementen en technieken dit opgebouwd is.

Stichting Click F1 werkt met het MediaTeam. Een team met jonge, enthousiaste coaches die gespecialiseerd zijn in het geven van trainingen aan leerlingen om hen spelenderwijs en met creatieve middelen deze vaardigheden aan te leren. Door middel van media-workshops op maat en het werken met tal van digitale tools worden de leerlingen technisch vaardiger en zelfverzekerder in in het gebruik van digitale middelen.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

Afhankelijk van het thema passen we de keuze van de kaarten in Homies en de lesbrieven aan. Als we geen beeltenissen rond het thema in onze beeldbank hebben, vullen we deze aan met rechtenvrije foto's. In deze les kunnen we aandacht besteden aan het zoeken naar het veilig zoeken naar informatie en afbeeldingen en het afschermen / niet publiceren van persoonlijk beeldmateriaal.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4, Moeilijk opvoedbaar / SO cluster 4, Langdurig ziek / SO cluster 3-4, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Beroepen/Uitvindingen, Burgerschap, Diversiteit/Inclusiviteit, Emoties/Gevoel, Familie, Fantasie/Verbeelding, Identiteit, Social media/Digitale media, Vriendschap

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Computational thinking, Creatief denken, Informatie vaardigheden, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • Digitale vaardigheden - leren een digitaal verhaal te vertellen.
  • Intrinsieke motivatie en emoties leren verwoorden en verbeelden.
  • Onderzoek naar de eigen roots en (famillie)achtergrond.

Extra informatie

Wij komen langs met een coach (in overleg met de school delen we de lessen in blokken in). De uurprijs voor onze coaches is €80 per uur. Dit is inclusief voorbereiding van de workshops. Daarnaast assisteert een stagiair voor €15 per workshop.

De kosten voor het gebruik van onze materialen zijn €30 per workshop. Mogelijk vragen we bij grote groepen of meerdere workshops tegelijkertijd of de school ook iPads of laptops heeft (we hebben zelf 12 iPads en 12 Chromebooks).

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Duur
180 minuten
Soort
Workshop
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag tussen 13.00-17.00 uur
Prijs
€285 per groep (prijsindicatie)
CJP Cultuurkaart
Deze activiteit kan worden betaald met de CJP Cultuurkaart
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Click F1
Luuk Reinders consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Luuk Reinders:
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.