PO

Creatieve werkplaats Flower Bomb

Aanbieder: De Vrijstaat
Op locatie
Groep 3/4/5/6/7/8
120 m
30/08/2021 - 28/11/2021

Kom naar Flower Bomb op De Vrijstaat. Kunstenaar Jolanda Schouten neemt je mee op ontdekkingstocht door de Tuin en in de werkplaatsen ga je zelf aan de slag.

Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Maak een eigen aquarel van bloemen in het Tuinatelier, neem deel aan de theeceremonie in de Theetuin, maak je eigen bloembom in de Kleiwerkplaats en bouw mee aan het Tuintapijt van vilt. En als het weer het toelaat dan veroveren we de buitenruimte door middel van Guerrilla Gardening.

Bij Flower Bomb ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. Dit bestaat uit een bezoek aan De Vrijstaat, eventueel aangevuld met een verdiepende les in de klas.

Thema

Inspiratie/Kunst, Natuur/Milieu, Seizoenen/Het weer

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 40, Oriëntatie op jezelf en de wereld 41, Oriëntatie op jezelf en de wereld 43, Oriëntatie op jezelf en de wereld 46, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • creatief denken en doen
  • verbeeldingskracht tonen
  • samenwerken
  • omgevingsgerichtheid
  • ambachtelijkheid tonen

Extra informatie

Een bezoek aan onze creatieve werkplaats Flower Bomb kan worden aangevuld met een verdiepende les in de klas. De les wordt gegeven door één van de kunstenaars van Flower Bomb. De inhoud en duur van de lessen stemmen we af op de leeftijd van de leerlingen.
Tarief: € 2,50 per leerling

"𝗠𝗲𝘁 𝗷𝗲 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗹𝗲𝗶 𝗶𝘀 𝗹𝗲𝘂𝗸. 𝗜𝗸 𝗵𝗼𝘂 𝘃𝗮𝗻 𝘃𝗶𝗲𝘇𝗲 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻!"
𝗘𝗹𝘀𝗮 (𝟭𝟭 𝗷𝗮𝗮𝗿)
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

De vier windstreken vormen de basis van Flower Bomb. Bij elke windstreek creëren we passende workshops.

In Noord betreed je de Hangende Tuin. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de Kleiwerkplaats. Ze maken bloembommen en kleibollen, die ze na afloop mee naar huis mogen nemen.

In Zuid vind je de Theetuin en een Fotostudio. In de theetuin volgen de leerlingen een theeceremonie met verzamelde kruiden. In de fotostudio fotograferen de kinderen een eigengemaakt kunstwerk, geïnspireerd op de natuur.

In Oost is het Tuinatelier, waar je bloemen kunt tekenen. Met oog voor detail werken de leerlingen aan een eigen aquarel. De bloemen en planten veranderen steeds passend bij het seizoen en het weer.

In West maken de kinderen een Tuintapijt van vilt, geïnspireerd op het werk van de kunstenaar. Door natuurlijke vormen uit gekleurd vilt te knippen maken de leerlingen samen een patroon voor het tuintapijt. Vervolgens kan er gedanst worden tussen de bloemen en planten!

Ontwikkeld voor
3/4/5/6/7/8
Duur
120 minuten
Soort
Workshop, Museumbezoek
Periode
30/08/2021 - 28/11/2021
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Het Gebouw - Madridstraat 1 - 3541 BA Utrecht
Aanbieder
De Vrijstaat

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.