PO

Circus Charms | Ensemble Seasession

Aanbieder: TivoliVredenburg
Op locatie
Groep 5/6/7/8
60 m
04/04/2022

Frank en René Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek!

Seasession speelt stevige muziek van Revolutionaire Russen uit de jaren ‘20. Frank en René zijn spreekstalmeesters van een variété-voorstelling vol muziek, sketches, circus-acts en film. Ze zijn echter vooral met elkaar bezig, op allerlei manieren. Vertellen elkaar verhalen, sprookjes, maken ruzie. Broedertwist en broederliefde strijden om aandacht. Iedere keer als zij een act aankondigen, of het nou acrobaten-, clowns- of trapeze-acts zijn, komt het orkest op of worden er rare filmpjes gedraaid.

De muziek is nieuw, anders, expressief en soms verstild en wordt uitgevoerd door 8 bevlogen musici. Frank en René gaan klieren. Ondanks hun ergernis over het orkest raken de broertjes gefascineerd door de muziek. Ze willen meedoen. Samen met het orkest zingen ze met volle overgave Russische liederen, die volkomen absurd zijn. Hierna denken de musici het pleit gewonnen te hebben: zij gaan zich bemoeien met het vervolg. De Russische hoornist draagt een gedicht voor, de slagwerker voert een acrobatische act uit vooraan op het podium. Uiteraard nemen Frank en René het weer over door rotzooi te trappen en chaos te creëren.

Thema

Muziek

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Sociale & culturele vaardigheden

Extra informatie

Maandag 4 april
10:00 en 12:30 uur (VOLGEBOEKT)

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
5/6/7/8
Duur
60 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
04/04/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11 - 3511 WC Utrecht
Aanbieder
TivoliVredenburg

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.