PO

BullyBully | Maas theater en dans

Op locatie
Groep 1/2/3
Speciale doelgroep
50 m
03/04/2023

Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

BullyBully is de langverwachte opvolger van Gezocht: konijn, Aaipet en Pak’m, drie peutervoorstellingen van René Geerlings die duizenden peuters en ouders wereldwijd op het puntje van hun stoel kregen. “Subliem stuk, grappig en slim” (Paulien Cornelisse over Pak’m), “Briljante voorstelling” (Theaterkrant over Aaipet), “Oergeestige voorstelling” (Theatermaker over Gezocht: konijn). BullyBully wordt gemaakt in zowel Nederland als Turkije (Atta Festival).

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Motorische uitdaging / SO cluster 3, Verstandelijke uitdaging / SO cluster 3, Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4, Moeilijk opvoedbaar / SO cluster 4, Langdurig ziek / SO cluster 3-4, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Emoties/Gevoel, Identiteit, Oorlog/Vrede, Pesten, Politiek

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld

Extra informatie

Toelichting educatie materiaal:
Bij BullyBully ontvangen leerkrachten een lesbrief als introductie, voorbereiding en verwerking van de voorstelling. De lesbrief bevat informatie over de voorstelling, optionele vragen als gespreksopening en suggesties voor opdrachten die de leerkracht zelf kan uitvoeren met de leerlingen voor en na de voorstelling. Tevens vindt er een interactieve korte workshop plaats in de zaal aansluitend op de voorstelling. Deze wordt door de acteurs en een geluidsband begeleid.

Voor deze activiteit biedt Stadsschouwburg Utrecht gratis busvervoer aan. Kijk voor meer informatie op de organisatiepagina van de Stadsschouwburg Utrecht.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Leerkrachten ontvangen een lesbrief ter voorbereiding en verwerking van de voorstelling. Tevens vindt er aansluitend een workshop plaats in de zaal.
Duur
50 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
03/04/2023
Beschikbare dagen en tijden
De schoolvoorstellingen vinden plaats op maandag 3 april 2023 om 10:00 en 12:30 uur
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
Pelle van den Berg - consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Pelle van den Berg:
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.