PO

Blauw van jou

Op school
Groep 1/2
Speciale doelgroep
45 m
23/01/2023 - 21/04/2023
Volledige activiteit bekijken / inschrijven:
https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/blauw-van-jou/

Een poëtische, grappige schoolvoorstelling met muziek en poppenspel voor in het speellokaal.

Nadia groeit op, afgezonderd in een blauw huisje. Ook van binnen is alles blauw! Haar vader zegt dat blauw de kleur is van verstand en vertrouwen. Soms gaan ze samen naar buiten. Ook daar wil vader dat Nadia alleen maar blauw ziet. Dat is voor haar eigen bestwil, volgens vader, maar dat is hard werken voor hem!

Op een ochtend glipt er onverwacht een marter het blauwe huisje binnen. Hij vertelt Nadia over de andere kleuren, buiten. Die avond droomt ze over de wereld waar marter over vertelt. Nadia wordt nieuwsgierig en sluipt ‘s nachts naar buiten. Haar vader had gelijk, alles is donkerblauw, nachtblauw. Marter geeft niet op en laat Nadia zien dat de wereld veel kleurrijker is dan zij dacht.

Blauw van jou is een voorstelling met (poppen)spel en liedjes over nieuwsgierigheid en veerkracht. Simpel en inventief vormgegeven, zodat het in een speellokaal past.

Mirthe Klieverik is zelf vaak te zien geweest als actrice bij Het Filiaal theatermakers. Dit is haar eerste regie bij ons. Rosa Weekers en Tomer Pawlicki spelen de rollen van Nadia en de vader/marterpop. Alle muziek is gecomponeerd door de Braziliaans-Nederlandse singersongwriter Jasmin Diaz Godoy.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

Voor reguliere scholen is dit een vaste activiteit. Voor speciale doelgroepen leveren wij maatwerk op basis van de leerbehoeften. Bij Blauw van jou is voor speciale doelgroepen ook een op maat gemaakt Filiaallab mogelijk.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Motorische uitdaging / SO cluster 3, Verstandelijke uitdaging / SO cluster 3, Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4, Moeilijk opvoedbaar / SO cluster 4, Langdurig ziek / SO cluster 3-4, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Emoties/Gevoel, Familie, Fantasie/Verbeelding, Onderzoek/Avontuur

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld

Extra informatie

De prijs voor 1 voorstelling is 360,- en voor 2 voorstellingen 620,- inclusief lesmateriaal. Er zijn losse FiliaalLabs bij te boeken.

Extra activiteit

Bij Blauw van jou is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen.
Ga naar activiteit

Extra activiteit

Bij Blauw van jou is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen. https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/filiaallab-blauw-van-jou/

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Het online lesmateriaal sluit aan op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling met filmpjes en lessuggesties die via het digibord te bekijken zijn.
Duur
45 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
23/01/2023 - 21/04/2023
Beschikbare dagen en tijden
In overleg
Prijs
€360 per groep
Locatie(s)
Op school
Pelle van den Berg - consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Pelle van den Berg
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.