PO

Zinderella | NNT en MAAS theater en dans

Op locatie
Groep 7/8
SO
75 m
18/01/2022 - 21/01/2022

Coming-of-age op de catwalk.
Je hebt een bad hair day, je billen zijn te dik en die pukkel bij je neus gaat ook maar niet weg. En ondertussen zie je alleen maar shiny vrienden met een meer dan perfecte kaaklijn, extreem lange benen en geen enkele glimmer op hun gezicht. Je denkt: ‘ik doe niet meer mee. En trouwens, m’n verschrikkelijke stiefmoeder geeft me sowieso geen kans om mezelf te zijn. Laat mij maar lelijk in een hoek zitten en uit het raam staren. Beter boos dan beauty.’

‘Zinderella’ gaat over je lijf en over alle eisen die jij en de wereld eraan stellen. Te klein, te dik, te grijs, radeloos kan je ervan worden. En intussen moet je maar gewoon wachten en geduldig zijn. Tot je erachter komt wat je echt belangrijk vindt. Wie je echt zou willen zijn. Al die meningen over je lijf, hoe wapen je je daartegen? En hoe zorg je ervoor dat je een trotse, mooie zwaan wordt? Maar weet: geluk komt soms uit onverwachte hoek. En ook niet altijd in de vorm van een prins….

‘Zinderella’ wordt een bonte show van jonge en oude lijven, van professionele dansers en slungelige pubers. Ben je verlegen, lekker dik, strompelend of heel ijdel en kinky? Iedereen krijgt een plek op de Zinderella-catwalk.

Thema

Diversiteit/Inclusiviteit, Emoties/Gevoel, Identiteit, Kleding/Mode, Lichaam, Pesten, Social media

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Communiceren, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden, Kritisch denken

Extra informatie

18 tot en met 21 januari 12.30 uur

Voor deze activiteit biedt de Stadsschouwburg gratis busvervoer aan. Kijk voor meer informatie op de organisatiepagina van de Stadsschouwburg Utrecht.

Deze voorstelling wordt ook door andere bemiddelaars bemiddeld. Schrijf je voor 15 juni in dan kan Stadsschouwburg Utrecht kijken of alle scholen bij de voorstelling terecht kunnen.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

In september 2021 volgt het educatieve programma en materiaal van deze voorstelling.
Ontwikkeld voor
7/8/SO
Duur
75 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
18/01/2022 - 21/01/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.