Zebra Zebra (Uitverkocht) – NTjong

Terug place
group Groep: 2 / 3 / 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 21/11/2016 tot 21/11/2016
Schrijf je in

Als een wilde zebra zomaar opduikt in een stadje, raakt iedereen in rep en roer. Zeker omdat er steeds meer zebra’s verschijnen. Met hun komst verandert alles en raakt iedereen op drift. Maar één ding is duidelijk: de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Een theatraal en muzikaal stripverhaal. Over de angst voor al het vreemde en over zwart-wit denken in een full colour wereld. Geïnspireerd op het beroemde toneelstuk Le Rhinocéros van Eugène Ionesco.

De voorstelling is een beeldende én muzikale voorstelling, met live animatie en muziek. Hierdoor worden alle zintuigen van de leerlingen optimaal geprikkeld en opent de fantasie gemakkelijk, ook voor minder talige kinderen. De voorstelling gaat op een speelse manier over wat raar is en vreemd, en hoe verschillende type mensen omgaan met nieuwe impulsen en vreemde dingen.

De voorstelling is uiteraard receptief, maar zet aan tot nadenken en kan een actieve reflectie vinden als de leerkracht in de klas met het aangeleverde educatieve materiaal werkt. Denk bijvoorbeeld aan (sommige elementen komen misschien niet voor):

  • Wat is het onderwerp van de voorstelling/concert.
  • Reflectie: wat wist je al en wat weet je nu?
  • Vaardigheden: onderzoeken, vragen stellen, goed kijken, vergelijken, beschrijven, natekenen, waarnemen, bedenken, oplossing zoeken, andere wegen bedenken, inleven, beschrijven, controleren, samenwerken, bouwen, oplossing zoeken.
  • Actief, receptief en reflectie.

Workshop
In de workshops wordt gereflecteerd op de voorstelling. Kinderen verkennen de emoties en ervaringen van zichzelf en anderen. Ze leren een aantal speltechnieken en bedenken en ontwerpen vervolgens zelf: creërend vermogen.

Details workshop
De workshop vindt plaats op school en duurt 60 minuten. Afhankelijk van het aantal klassen op één dag zijn de kosten: 1 klas €75,-, 2 klassen €125,-, 3 klassen €175,- en 4 klassen €200,-.

Thema
Ik en de ander/het vreemde

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21-eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplosvaardigheden en beslissingen nemen, leren leren, communiceren, samenwerken, luisteren en leren verwoorden van gedachten, burgerschap, leven en werken,  persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en culturele competentie);, zelfvaardigheden.

Leerdoel
Het stipt de volgende thema’s aan: identiteit, het vreemde, de ander.

www.ntjong.nl/zebra-zebra

"Bekroond met een Zilveren Krekel (prijs voor jeugdtheatervoorstellingen) in 2014 en enthousiast ontvangen door pers en publiek".