(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Wijzer – Maas theater en dans

group Groep: 1 / 2 / 3 / 4 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 26/10/2020 tot 26/10/2020
Geannuleerd

Twee broertjes moeten naar bed. Het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar dan valt die uit. De broers spelen door en fantaseren hun eigen spel. De wijzers van de klok tikken de uren weg. Ze keten, dansen, nachtbraken, breken de tent af en maken papa boos. Uiteindelijk vallen ze in slaap. Dan gaat de wekker.

Remses Rafaela maakt zijn eerste kindervoorstelling bij Maas theater en dans, waar hij onder andere danste in B-BOY. Zijn unieke dansidioom van acrobatiek, hiphop en Afro-Caraïbische dans mixt hij met slapstick en schaduwspel tot een fantasievolle, energieke dansvoorstelling voor kleuters over twee onvermoeibare broertjes die dansen tot de wekker gaat. Een nachtje spelen heeft hen veel gebracht, hoe wakkerder hoe wijzer, al denkt papa daar anders over…

Remses Rafaela over Wijzer
“Kinderen spelen tegenwoordig veel op de iPad. Ze zien elkaar niet meer, bewegen niet meer. Toen Maas mij vroeg een stuk te maken voor kleuters, wist ik dat het daarover moest gaan. Over hoe kinderen zelf dingen kunnen uitvinden, hun zintuigen kunnen laten werken. Ouders hebben daar ook een belangrijke rol in. Ik herinner me hoe leuk het was om te voetballen, hutten bouwen, springen op de bank en over kussens en tafels. Om te spelen met wat er is. Ik probeer mijn kinderen dat ook te leren. Mijn voorstelling is een ode aan het fysieke spel en de fantasie van kinderen.”

Thema
Kunst van het spelen / verbeelding / fantasie

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, mediawijsheid, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
Leerlingen een podiumkunstervaring bieden.
Leerlingen zichzelf laten herkennen in het onderwerp.
Leerlingen met een open blik naar de wereld laten kijken en naar zichzelf.

Workshop
Welkom bij de cursus wakker blijven. In een uur ontdek je de beste tips om een nacht lang te spoken. We tellen geen schaapjes, maar spelen ze zelf. We zingen geen zoete slaapliedjes, maar doen een wilde nachtdans. Dekens zijn niet meer om onder te liggen, daar bouwen we een nieuwe wereld mee in de klas. En ben je aan het eind van de cursus nog wakker, dan ontvang je een echt nachtbraak-diploma.

Locatie
Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas

Duur
60 minuten

Kosten
€75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats

www.maastd.nl/over-maas/educatie