(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Wie jij dan wel niet bent – De Zaak A

group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 25/01/2021 tot 25/01/2021
Geannuleerd

In WIE JIJ DAN WEL NIET BENT zijn we getuige van een belangrijke gebeurtenis: de landelijke Theatertour van Prinses Amalia: Wie ben ik? Maar wat begint als recht-toe-recht-aan-lezing over haar Koninklijke leven, verandert in een estafette van persoonsverwisselingen.

Want wie zijn de mensen waar we naar kijken? Wie speelt hier wie en waar blijft de echte Amalia? Onze houvast is presentator Sosha Duysker, bekend van Het Klokhuis en De Buitendienst. De enige die zichzelf is en ons niet voor de gek kan houden. Toch?

Net als je denkt te weten waar je naar kijkt, verandert het weer, en nog een keer, en nog een keer. In een ontregelend uurtje denk-spektakel onderzoekt WIE JIJ DAN WEL NIET BENT samen met het publiek de vraag of je kunt kiezen wie je bent.

Thema
Identiteit, maakbaarheid, echt/nep

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
3: De leerlingen leren informatie te beoordelen in discussies en in een gesprek dat informatief of opiniërend van karakter is en leren met argumenten te reageren
34: De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
54: De leerlingen leren beeldend, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren
56: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed

21e eeuwse vaardigheden
kritische denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
Kinderen leren kritisch naar de wereld te kijken. Informatie niet klakkeloos overnemen, zelf een onderbouwde mening vormen en luisteren naar de meningen van anderen.

Workshop
(serie) klassikale verwerkingsles(sen) op school door maker/acteur/kinderfilosoof Annelies Appelhof, rond de filosofische vraag uit de voorstelling: Kan je kiezen wie je bent?

Locatie
op school

Duur & Kosten
In overleg. richtlijn 1 verwerkingsles: €150,- voor meerdere verwerkingsles €100,- per workshop.

vrolijk-chaotische regie van Annechien de Vocht, die de personages in jurkjes hijst, leeuwenmaskers aanmeet, en passant een bloedneus laat uitdelen en natuurlijk een deel van het toneelbeeld ten gronde richt

Theaterkrant