WC Monster (geannuleerd) – Lefkop

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 29/01/2018 tot 29/01/2018
Schrijf je in

Elène is een doodgewoon meisje, met een doodgewone baan en een doodgewoon leventje. Ze werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis. Ze verveelt zich, elke dag is hetzelfde. Stiekem zou ze heel iets anders willen doen, maar dat is onmogelijk. Eigenlijk droomt zij van verre reizen. De wereld ontdekken, maar dat kun je alleen doen als je heel veel geld hebt. En bovendien, welk meisje gaat nou in haar eentje op reis, dat kan toch niet?
Op een dag, die doodgewoon had moeten zijn als alle anderen, is er ineens iets raars aan de hand. Ze begrijpt er helemaal niks van. De heren gaan het toilet wel in, maar komen er niet meer uit! Eerst François, de bakker, dan Johnny van de sportclub. Ze raakt in paniek, ze moet dit probleem oplossen, voordat de directeur erachter komt. Anders is ze haar baan kwijt.
WC-Monster is een flitsende, humoristische voorstelling over je angsten overwinnen en je dromen najagen.

Thema
Absurditeit en snelheid, je moet je best doen om het bij te houden.

Aansluiting op schoolvakken
Wereldoriëntatie en creatief denken

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplosvaardigheden en beslissingen nemen, burgerschap, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie, zelfvaardigheden.

Leerdoel
De voorstelling laat op een humoristische wijze jeugd ervaren hoe de kracht van jezelf zijn zorgt voor het overwinnen van obstakels. Hoe je door jezelf te blijven, je dromen kunt najagen. Als je iets heel graag wilt, dan moet je ervoor gaan en je door niets of niemand laten tegenhouden.

www.podiumhogewoerd.nl/agenda/lefkop/