Neushoorn spektakel – STIP & Daniel van K.

Terug place
group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 70m date_rangePeriode: 13/03/2017 tot 13/03/2017
Schrijf je in

Neushoorn spektakel, een dictatoriale revue
Neushoorn spektakel is smeuïg, hilarisch, verleidelijk en een tikje vervreemdend. Een uitbundige muziektheatervoorstelling voor eigenwijze mensen vanaf 7 jaar, gebaseerd op Ionesco’s beroemde stuk ‘Le Rhinocéros’.
Zag je dat? Eerst is het er nog maar één .Hij flitste voorbij, voor je met je ogen kon knipperen. En daar de tweede! Neushoorns! Midden in de stad. Zelfverzekerd, verleidelijk en vastberaden stampen ze zingend door de straten. Wat een kracht! Wat een schoonheid! Waren wij maar zoals zij! Eén voor één veranderen de bewoners van Burgerdam in sterke grijze neushoorns.
Behalve Bérenger, hij ziet het allemaal gebeuren. Hij begrijpt alle opwinding niet. Hardnekkig probeert hij helder na te blijven denken. Als enige biedt hij weerstand tegen de neushoornbetovering, en ondertussen wordt hij voor gek verklaard. Maar is hij gek geworden? Of de rest van de wereld?
5 rondreizende circusartiesten vertellen en bezingen het verhaal van Bérenger en de neushoorns van Burgerdam, met verontrustend veel overgave.

Workshop op school
De workshop bestaat uit drie onderdelen: Dialoog over thematiek, actief zelf bezig zijn en verschil tussen concreet & abstractie.

Details workshop
De workshop vindt op school plaats en duurt 60 minuten. De kosten bedragen €150,- per groep (één klas).

Thema
Kritische durven denken, vrij durven denken, filosoferen.

Aansluiting op schoolvakken
Filosofie & kunstzinnige oriëntatie

21-eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplosvaardigheden en beslissingen nemen, luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en culturele competentie).

Leerdoel
Kritische durven denken

www.stipproducties.nl/voorstelling/17696316-NEUSHOORN-SPEKTAKEL-7-