Vreemde Eend – Het Laagland & Sally Dansgezelschap Maastricht

group Groep: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 14/10/2019 tot 14/10/2019
Volgeboekt

Een speelse mix van dans en theater over anders zijn

“Goedemorgen Buur, Goedemorgen Buuf!”
Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur, totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet en de buurt getest. Staan zij echt open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor drie personen? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

SALLY Dansgezelschap Maastricht en theatergezelschap Het Laagland maken van dit actuele sprookje een speelse mix van spetterende dans, zang en spel. Ruim 10 jaar na de eerste versie van SALLY, krijgt Vreemde Eend nu een compleet nieuw verendek. Voor alle vreemde eendjes, tweetjes en álle anderen van 4 tot 104 jaar.

SALLY Dansgezelschap Maastricht staat garant voor voorstellingen waarin hedendaagse dans en actuele maatschappelijke thema’s samensmelten in een dynamische en hartverwarmende danstaal.  Het Laagland maakt theater waar je van groeit. Met eigenzinnig kwaliteitstheater moedigen wij kinderen en volwassenen aan hun eigen drijfveren te ontdekken: wie ben je, wat kan je en waar wil je voor gaan.

Thema
Een verhaal over anders zijn

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie, bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
34 > sociale en emotionele ontwikkeling > opkomen voor jezelf > rekening houden met anderen
54 > muziek, taal en spel > verkenning, luisteren, kijken, spelen
56 > rituelen en gebruiken > verhalen > kunstzinnige disciplines

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel
Kennismaken met dans en theater wat heel mooi samen smelt en waar leerlingen zien dat het je meer oplevert als je open staat voor het onbekende.

www.hetlaagland.nl/scholen/educatiemateriaal