Tuinieren met slagwerk – Slagwerk Den Haag

group Groep: 3 / 4 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 13/01/2020 tot 13/01/2020
Schrijf je in

Een aangeharkt slagwerkconcert

Laat je niets wijsmaken: muziek is overal te horen, te vinden en te maken. Slagwerk Den Haag duikt het achtertuintje van hun studio in, waar ze lang niet zijn geweest. Het lapje grond is uitgegroeid tot een muzikaal oerwoud. De tuinkabouters die meehelpen om de tuin weer op te knappen, horen de meest exotische vogels zingen. Ze maken muziek op bloempotten, een Afrikaanse timbila-xylofoon en zelfs op een cactus. En ze maken een avontuurlijk uitstapje naar de Japanse rotstuin van buurman John Cage, die niet zo van planten houdt. Een vrolijk aangeharkt tuinconcert waarbij de kinderen mogen meezingen, -fluiten, -klappen en -werken, met muziek van David Dramm, John Cage, Peter Garland e.a.

Thema
Ongehoorde klanken

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54. De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55. De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
56. De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, communiceren en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

 

 

www.tivolivredenburg.nl/agenda/tuinieren-met-slagwerk-5-12-01-2020