Toen mijn vader een struik werd – Het Filiaal theatermakers

Terug place
group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 07/05/2018 tot 21/06/2018
Schrijf je in

Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert.

In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog tussen de enen en de anderen. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden!

Toen mijn vader een struik werd is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Een indrukwekkend verhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe ingewikkeld en absurd oorlog is. Met spel, muziek en liedjes brengen actrice Mirthe Klieverik en bassist Peter Sambros de wereld van Toda tot leven. Soms speels en komisch, soms ingetogen en ontroerend. Muziektheater dat je nooit meer loslaat.

Workshop op school
In Het FiliaalLab komen kunsteducatie en ontdekkend leren samen. De ontwikkeling van het creatief vermogen en het trainen van 21e -eeuwse vaardigheden maken hier deel van uit.
De voorstelling zit vol met prachtige liedjes, zowel in tekst als muziek.
In Het Lab bij Toen mijn vader een struik werd maakt de klas onder leiding van een muziekdocent een eigen lied op basis van de voorstelling en hun eigen kijk op de wereld.

Details workshop
FiliaalLab
Locatie: speellokaal op school
Duur: 60 minuten
Kosten: 70 euro per klas

Thema
Kinderen in oorlogstijd.
Je weg vinden in de wereld, probleemoplossend vermogen.

Aansluiting bij schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld
Ruimte – Kerndoel 50
TIJD – Kerndoel 52 & 53
Mens & Samenleving – Kerndoel 37
Kunstzinnige oriëntatie
Kerndoelen 54 en 55
Nederlands
Kerndoel 9 en 12

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplosvaardigheden en beslissingen nemen, communiceren, samenwerken, burgerschap, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie), zelfvaardigheden.

Leerdoel
In een wereld die steeds sneller verandert, is kunst broodnodig voor het kinderbrein, het geeft de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt om flexibel in het leven te staan.

hetfiliaal.nl/voorstelling/toen-vader-struik-werd