(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

The Jerry Hormone Ego Trip Interactief schoolconcert

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 11/03/2021 tot 11/03/2021
Schrijf je in

Protesteren en punk met The Jerry Hormone Ego Trip!

Misschien ken je Jerry Hormone al als schrijver van de vrolijke boekenserie over Borre, of als schrijver voor De Nieuwe Revu. Met zijn band The Jerry Hormone Ego Trip maakt hij kindvriendelijke, speelse rock ‘n’ roll en punk met een rebels karakter. Hij speelt met woorden, dubbele betekenissen en knipogen, en doet dat zonder schaamte.

Jerry Hormone en zijn band zetten deze middag EKKO op z’n kop. Als iemand met speelse rock ‘n’ roll en rhythm & blues de jongsten aan het dansen kan krijgen, is het Jerry en zijn band wel. Met liedjes als “Stout! Stout! Stout!” en “Ik ben zo wild, man” spreekt Jerry met zijn band zelfs de stoerste jongens uit de klas aan.

The Jerry Hormone Ego Trip maakt kindvriendelijke punk. Punkmuziek is ontstaan uit de protestbewegingen in de jaren ‘60, maar protesteren is tegenwoordig weer net zo actueel en relevant als toen. Met protestmarsen voor vrouwenrechten, tegen racisme en voor het klimaat wordt er weer regelmatig geprotesteerd. The Jerry Hormone Ego Trip laat zien hoe je met muziek in opstand kan komen en je mening kan laten horen. Als kind is een mening vormen en deze ook nog laten horen, nog zo makkelijk niet. Dit thema komt dan ook uitgebreid terug tijdens het concert en in het educatieve materiaal.

In 2017 stonden ze ook in EKKO met een succesvol middagconcert voor kinderen, waarna we niks anders konden dan ze nog een keer terugvragen. Met een nieuwe album op zak belooft dit weer een legendarische middag te worden.

Thema
Protestmuziek en punk

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoelen 54, 55, 56

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, communiceren, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
Doel van het concert is om kinderen op een leuke en speelse manier te leren een mening te vormen en deze te uiten. Het concert laat zien hoe muziek een middel kan zijn om dit te doen en hoe je muziek hiervoor inzet.

www.ekko.nl