Swingen als een kangoeroe – Jeroen Schipper & De Boegiemanband (uitverkocht)

group Groep: 1 / 2 / 3 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 15/01/2018 tot 15/01/2018
Schrijf je in

Wat doet de kangoeroe? Die springt, zingt en swingt op twee benen: hop, hop, hop, sjoebiedoebiedoe. ‘Kijk, ik zal je leren hoe. Eén sprong naar voren, één sprong achteruit, één sprong naar links, en één sprong naar rechts tot besluit.’
Swingen als een kangoeroe is een theaterconcert van liedjesmaker Jeroen Schipper, uitgevoerd door Jeroen en zijn Boegiemanband. Er valt van alles te zien en te horen, onder andere een paar bijzondere muziekinstrumenten zoals banjo, de cajon en zelfs een echte zingende zaag!

De theaterconcerten van Jeroen zijn gebaseerd op de liedjes die hij in zijn werk als muziekleraar schrijft en op scholen uitprobeert. De liedjes kenmerken zich door originaliteit, kwaliteit, gevarieerdheid, humor en interactie. Samen met zijn muzikale vrienden zorgt Jeroen voor een muzikaal feestje die de leerlingen nooit meer zullen vergeten!

Workshop op school
Zingen, dansen, springen, swingen én instrumenten bespelen. Als Jeroen Schipper bij je op school komt is het gelijk een feest. Samen met Jeroen oefen je liedjes uit de voorstelling en leer je zelfs (simpele) instrumenten bespelen.

Details workshop
Jeroen Schipper komt een dagdeel naar school. Hij kan dan zo’n drie workshops van 45 minuten aan drie verschillende klassen geven. Kosten bedragen +/- 400 euro voor drie workshops. Precieze prijzen op aanvraag.

Thema
Tellen, het verschil tussen links en rechts, de onderdelen van het lichaam benoemen, taal.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie)

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie