Sticks – Percossa

group Groep: 1 / 2 / 3 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 02/03/2020 tot 02/03/2020
Schrijf je in

virtuoos slagwerktheater zonder woorden

Hoe praat jij, hoe praat ik? In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten te gebruiken en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit hoorde.

Een percussieconcert van vier oer-nette mannen, die je laten luisteren naar het ritme der dingen – en die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen. Lees hier een mooie recensie!

Workshop
Productiehuis Oorkaan, dat deze voorstelling maakt, biedt ook workshops aan. De workshops in de klas zijn een verdieping op het lesmateriaal en worden gegeven door uitvoerende musici met pedagogisch- didactische kwaliteiten, waar mogelijk de musici die zelf in de concerten van Oorkaan spelen.

Details workshop
De workshop vindt enkele dagen voor/na de voorstelling op school plaats en duurt ca. 60 minuten.
max. 30 leerlingen en prijs is nader te bepalen.

Thema
Praten zonder woorden

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54. De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55. De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
56. De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, communiceren en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

 

oorkaan.nl/concerten/educatiemateriaal-sticks

VERRUKKELIJK KINDERCONCERT VAN HOOG THEATRAAL NIVEAU

Theaterkrant, 8 oktober 2019