(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Sorry – BonteHond

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 22/03/2021 tot 22/03/2021
Geannuleerd

Waarom zeggen mensen sorry? Wanneer zijn ze daarmee begonnen? Misschien wel vanaf hun achtste jaar? Of veel eerder? En van wie hebben ze dat eigenlijk geleerd? Van hun ouders? Of van hun juf of meester? Van hun oppas? Of van de hond? ‘Alweer niet uitgelaten vandaag, sorry, excuus, pardon. Ik zal de drol zo meteen opruimen, echt!‘

De kinderen in deze voorstelling hebben er alle vier ervaring mee. Want ze moeten nablijven. Omdat ze te veel sorry zeggen. Of juist te weinig. ‘Ik heb toch al sorry gezegd?’ Er zijn wel honderd manieren om sorry te zeggen, maar je moet het wel menen, natuurlijk. Anders heeft het geen zin. Sorry. Maar er moet ook altijd zoveel. En soms heb je gewoon geen zin om te oefenen voor pianoles. Moet sorry zeggen daarom niet voorgoed worden afgeschaft?

Want als je niet tegen je ouders hebt gezegd dat je de hele middag hebt zitten gamen terwijl ze zelf toch niet thuis zijn, hoef je echt geen sorry te zeggen als ze erachter komen. Maar als je iemand, per ongeluk expres, een duwtje hebt gegeven? Of als je voor je beurt hebt gepraat. Dan is sorry zeggen wel weer heel handig, want daarna is alles weer goed, toch? En is sorry zeggen wel voldoende als je iemand niet hebt gekozen bij gym, terwijl het je beste vriend is? Of als je liever bij een ander vriendinnetje wil spelen deze middag?

BonteHond stelt alle excuses en verontschuldigingen aan de kaak en gaat zich aan sorry te buiten. De voorstelling zal een feest der herkenning zijn. Bij voorbaat onze excuses voor de gevolgen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de eventuele schade. Spijtig, maar waar.

Met de ultieme sorry-rap, een heuse sorry-monoloog en een vrolijke sorry-dans. En een paar gepassioneerde sorry-songs die heel hard mogen worden meegezongen, ook NA de voorstelling. Waarvoor onze welgemeende excuses. Maar als je er niet bij bent zul je spijt krijgen. Sorry, het is niet anders.

Thema
De zin en onzin van excuses maken

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
1, 2, 3, 12, 35, 37, 54, 55, 56

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, probleem oplossen, communiceren, sociale & culturele vaardigheden

Workshop
De educatie bij SORRY is een filosofische benadering van sorry zeggen en alle gedachtes en gevoelens die daaraan vastplakken. We zeggen regelmatig sorry tegen elkaar, maar een stuk minder vaak tegen onszelf. Sorry zeggen tegen jezelf betekent eigenlijk dat je spijt hebt, en spijt is zonde van je tijd! Gelukkig is het nooit te laat om een verkeerde keuze recht te zetten. Die keer dat je zei dat je niet mee wilde op vakantie? Boeken maar! Of die keer dat je, je niet inschreef bij de sportclub? Leg je sportkleren maar vast klaar. In de workshop maken de kinderen onder leiding van een theaterdocent scènes waarin alle soorten sorry langskomen. Lichaamstaal, mimiek en toon bepalen of jouw sorry gemeend over komt of niet.

Locatie
Op school of in het theater

Duur 
60 minuten

Kosten
€110,- excl reiskosten

www.bontehond.net/over