Sissi – Theater Sonnevanck

group Groep: 5 & 6 / 7 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 04/11/2016 tot 04/11/2016
Schrijf je in

Sissi en Néné, twee zusjes van rijke komaf. Néné is de oudste en voorbestemd om Keizerin van Oostenrijk te worden. Sissi is de jongste en denkt liever aan nu dan aan later. Franz Jozef, de jonge Keizer die door zijn tiger-mom Sophie gedwongen op de troon is gezet, hoort dat hij moet trouwen met Néné. Maar tot verbijstering van iedereen valt de Keizer als een blok voor de woeste en onaangepaste Sissi.

Sissi is een voorstelling over torenhoge verwachtingen en diepe teleurstellingen. Over dwingende moeders en mislukte kinderen, jaloezie en onvoorwaardelijke vriendschap. En bovenal; over worden wie je zelf wil zijn.
Losjes gebaseerd op de wereldberoemde levensgeschiedenis van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi. Met spetterende punkmuziek geïnspireerd op de Neue Deutsche Welle uit de jaren ’80.

Thema
Staan voor wie je bent, jezelf ontdekken en ontplooien

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, geschiedenis, wereldoriëntatie & kunstzinnige oriëntatie.

21-eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplosvaardigheden en beslissingen nemen, leren leren, luisteren en leren verwoorden van gedachten, burgerschap, leven en werken,  persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie), zelfvaardigheden.

Leerdoel
Door professioneel muziektheater te ervaren verbreden leerlingen hun wereldbeeld. Wanneer leerlingen deze ervaring door middel van beelden, taal, muziek, spel en beweging koppelen aan hun eigen leven, leren zij deze kunstuitingen te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

www.sonnevanck.nl/voorstelling/sissi-8-reprise

★★★★ "Een rockend verzet tegen het sociale keurslijf"

de Volkskrant (22-10-2014)