(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

S10 Interactief schoolconcert

group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 19/11/2020 tot 19/11/2020
Geannuleerd

S10 is de populairste vrouwelijke rapster in Nederland van dit moment. Hiphop is hét populairste muziekgenre van nu onder tieners. S10 maakt Nederlandstalige hiphop die taboes doorbreekt door mentale problemen bespreekbaar te maken.

Waar veel hiphop gaat over oppervlakkige onderwerpen, gaat S10 de diepte in. Deze jonge Nederlandse (ze is slechts 20 jaar oud!) vindt in haar muziek een plek om open te zijn over mentale gezondheid. Ze weet ingewikkelde thema’s op een begrijpelijke, verbindende manier te communiceren naar een jong publiek. Toch is haar muziek, catchy, licht en toegankelijk. S10 heeft veel jonge fans en geeft vaker concerten voor tieners en jongeren. Dit concert van S10 vormt het ideale eerste popconcert voor uw leerlingen.

S10 begon haar carrière als 16-jarige in haar slaapkamer, waar ze haar eerste album opnam op haar laptop met de microfoon van haar iPhone oortjes. Vanaf het begin gingen haar teksten over haar psychische gezondheid, en wat ook een thema was op haar eerste album. Na haar eindexamen werd S10 aangenomen op de Herman Brood Academie in Utrecht en bracht ze in 2019 haar nieuwste album Snowsiper.

Onlangs won de rapster een Edison (Best Alternative) voor haar album, waar ze op samenwerkte met bekende Nederlandse rappers als Kraantje Pappie en Willem van hiphopgroep The Opposites. S10 werd begin 2020 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en geeft in maart 2020 samen met Wende Snijders een optreden voor jongeren met mentale problemen.

S10 vormt een inspiratiebron voor veel andere Nederlandse hiphop artiesten, doordat ze taboes weet te doorbreken met haar muziek. Ook vormt ze voor veel tieners en jongeren een steun: ze gaat live op Instagram om vragen over mentale gezondheid te beantwoorden en in maart 2020 gaf ze een concert in Carré speciaal voor jongeren jongeren die worstelen met psychische problemen.

S10 is een van de grote beloften in de huidige Nederlandse hiphop die op een geheel eigen wijze serieuze thema’s bespreekbaar maakt zonder aan kwaliteit of originaliteit in te boeten. Tijdens dit interactieve concert in EKKO zal ze nummers van haar laatste album ten gehore brengen, waar ze tijdens het optreden ook meer zal vertellen over de achtergrond en gedachten achter de nummers en is er veel ruimte voor verhalen en vragen van de leerlingen.

Thema
Hiphop muziek en mentale gezondheid

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoelen 54, 55, 56

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, communiceren, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
Dit interactieve schoolconcert van S10 vormt een eerste, diepgaande kennismaking met hiphop muziek. Waar veel hiphop muziek bij oppervlakkige thema’s blijft, gaat S10 de diepte in. S10 weet ingewikkelde onderwerpen, als mentale gezondheid, bespreekbaar te maken en toegankelijk te maken door haar hiphopmuziek. In het lesmateriaal en tijdens het concert worden deze thema’s besproken en leren de leerlingen hier open te praten, in een veilige omgeving. Hierdoor is dit concert van S10 het perfecte eerste hiphop concert voor uw leerlingen.

www.ekko.nl