Roest – De Dansers en Plan d-

group Groep: 4 / 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 19/02/2018 tot 19/03/2018
Schrijf je in

Het is hier prima. We hebben onze eigen regels en wetten gemaakt. En dat werkt. Het ziet er van buiten vast nogal eigenaardig uit. Klopt wel, we zijn allemaal ook best eigenaardig, anders waren we hier niet terecht gekomen. Maar zo kunnen we in ieder geval goed met elkaar omgaan, en iets maken van al die troep om ons heen.
Deze micro-samenleving, die met inventiviteit en fantasie bewoonbaar wordt gehouden, komt langzaamaan steeds vaster te zitten in z’n eigen reparaties. Hoe langer je stilstaat, hoe moeilijker het bewegen wordt. Wint de wens om de opgebouwde levenswijze te redden het van de drang om in beweging te blijven?

In Roest slaan Plan d- en De Dansers de handen ineen voor een voorstelling die spreekt over eigenaardigheid en tolerantie, verandering en conservatisme. Drie artistiek leiders gaan de vloer op en nemen mee: een flinke dosis bewegingsdrift, slapstick, theatraliteit, acrobatische poëzie en muzikale vindingrijkheid. Daarmee scheppen ze een betrokken verhaal over omgaan met de moeilijke waarheid dat stilstand achteruitgang is.

Workshop
De workshop vindt plaats na het zien van de voorstelling (of in de week erna). Dan zijn de kinderen geïnspireerd. De voorstelling is het vertrekpunt van de workshop. Na een korte evaluatie van de voorstelling gaan de kinderen actief aan de slag met dans. Ook is er aandacht voor verdieping van het thema van de voorstelling en draagt zo bij aan de verwerking ervan. D.m.v. beweging worden gewerkt aan samenwerken, jezelf uit (durven) drukken, creatief denken en doen. Kortom: Een theatrale ervaring in een fantasierijke, actieve les.

Details workshop
Plan d- en De Dansers verzorgen workshops op maat en kunnen inspelen op vragen uit school. Een workshop kan op verschillende locaties worden gegeven. In de schouwburg, in de repetitieruimte van De Dansers (Jeugdtheaterhuis de Berenkuil) of op school (gymzaal of grote speelzaal, minimaal 8×9 meter). Prijsindicatie € 100,- voor maximaal 20 leerlingen (in overleg). Eventuele grotere capaciteit is mogelijk, maar heeft invloed op de kosten. De workshop duurt 60 minuten en kan uitgebreid worden. Ook voor vragen voor het maken van een voorstelling met leerlingen of een lessenserie kunt u terecht bij De Dansers.

Thema
Tolerantie

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie, wetenschap en technologie (machines en constructies bouwen) en gym.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, communiceren, samenwerken, luisteren en leren verwoorden van gedachten, burgerschap, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie).

Leerdoelen
• Verbeeldingskracht: je kunnen inleven in andere denkwijzes/personages – associatief vermogen
• Reflectief vermogen: verwoorden – vragen stellen – benoemen
• Persoonlijke kwaliteiten: nieuwsgierigheid – verwondering – herkennen van eigen (onbewuste) gevoelens – het leren herkennen van codes in gedrag via beweging en houding
• Kennis van dans: het leren lezen (bewustwording) van bewegingstaal
• Leren kennen culturele instellingen uit de omgeving
• Creatief denken: interpreteren

www.dedansers.com