(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Robbie & Roef – 2-ater Producties

group Groep: 1 / 2 / 3 / 4 query_builderTijdsduur: 35m date_rangePeriode: 14/12/2020 tot 14/12/2020
Schrijf je in

Robbie en Roef zijn onafscheidelijk, ze spelen altijd samen, dragen dezelfde kleren, hebben hetzelfde haar en hun eigen taal. Voor hen is er geen twijfel, ze zijn een tweeling.
Maar waarom geloven andere mensen/kinderen dat nou niet?
Een avontuur over vriendschap, verbinding én elkaar kwijtraken.

De voorstelling Robbie & Roef is gebaseerd op het nieuwe boek van de populaire prentenboekenmaakster Mylo Freeman. De voorstelling wordt geregisseerd door Urias Boerleider en geschreven door Ayden Carlo.
De voorstelling werd gemaakt voor de kinderboekenweek 2020

Over de makers:
Na de Rietveldacademie hield Mylo Freeman zich vooral bezig met schilderen en muziek. Ze maakte o.a. een cd onder haar eigen naam. Na de geboorte van haar oudste zoon begon ze te tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! is bekroond met de Kiekeboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella.
Urias Boerleider is in juni 2018 afgestudeerd als theaterregisseur en dramadocent aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is echter al sinds 2002 werkzaam als acteur voor zowel theater en tv. Hij speelde o.a. bij Theatergroep Troost, Teatro Munganga en Bali/Compagnie Dakar. Van 2015 – 2017 was Urias te zien in de voorstelling in de klas IBUKA bij Theater Utrecht.
Op televisie is hij o.a. te zien in de serie Spangas en Dokters, op het witte doek o.a. in de film Singel39 van Frank Krom.

In 2013 studeerde Ayden Carlo af aan de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij is actief als schrijver voor theater, film en festivals. Hij is vaste schrijver bij de jaarlijkse theatrale Je Suis avonden van regisseur Raymi Sambo.

Thema
Vriendschap, verbinding, multicultureel, diversiteit

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering