Pokon – De Dansers

Terug place
group Groep: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 30/10/2017 tot 30/10/2017
Schrijf je in

Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze meubels, keukentrapjes, gitaren of planten en ze mogen rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, ritmisch buitelende en muzikaal struikelende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten ze soms even klem – in een tafel, een trap of toch weer die regeltjes – Pokon is onstuitbaar.

Met Pokon brengen De Dansers een ode aan spelen. Alle dieren spelen om te groeien – mensen dus ook. Een voorstelling vol beweging, ritme, inventiviteit en vriendschap, voor kinderen en volwassenen die niet stil kunnen zitten.

“Met hun energie en muzikaliteit weten ze de aandacht van de jonge toeschouwers moeiteloos vast te houden.” (De Theaterkrant)

“Wat voorzichtig begint, wordt al snel een wild spel, maar even serieus als de kinderen.” (Dans Magazine)

Workshop
De workshop vindt plaats na het zien van de voorstelling (of in de week erna). Dan zijn de kinderen geïnspireerd. De voorstelling is het vertrekpunt van de workshop. Na een korte evaluatie van de voorstelling gaan de kinderen actief aan de slag met dans. Ook is er aandacht voor verdieping van het thema van de voorstelling en draagt zo bij aan de verwerking ervan. D.m.v. beweging worden gewerkt aan samenwerken, jezelf uit (durven) drukken, creatief denken en doen. Kortom: Een theatrale ervaring in een fantasierijke, actieve les.
In een langere workshop of lessenserie kan gewerkt worden aan jezelf leren presenteren.

Details workshop
De Dansers verzorgt workshops op maat en kan inspelen op vragen uit school. Een workshop kan op verschillende locaties worden gegeven. In de schouwburg, in de repetitieruimte van De Dansers (Jeugdtheaterhuis de Berenkuil) of op school (gymzaal of grote speelzaal, minimaal 8×9 meter). Prijsindicatie € 90 per 20 leerlingen. Eventuele grotere capaciteit is mogelijk, maar heeft invloed op de kosten. De workshop duurt 60 minuten en kan uitgebreid worden.

Thema
Het dansgezelschap De Dansers bezigt een zeer fysieke bewegingstaal zonder franje. Er wordt gewerkt met grote rennende groepsbewegingen, vloerwerk vol overgave en acrobatisch partnerwerk. Bij jonge kinderen voel je in de zaal hoe dit fysiek aanslaat. De voorstelling doorbreekt vaak vooroordelen die leerlingen (vooral jongens) over dans hebben. De open houding van de spelers maakt ze toegankelijk voor het publiek en zet de toon voor het nagesprek. De bewegingstaal maakt het mogelijk voor het publiek hun eigen fantasie en verbeeldingskracht ten volle te gebruiken.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstvakken, spelen en gym.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, communiceren, samenwerken, luisteren en leren verwoorden van gedachten, burgerschap, leven en werken.

www.dedansers.com