(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Pippi Powerrrrr – Het Laagland

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 15/02/2021 tot 15/02/2021
Geannuleerd

Maak je borst maar nat voor deze brutale familievoorstelling. Pippi Powerrrrr is een avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous én haar eigentijdse ‘zusje’ Greta Thunberg.

Die onvoorspelbare Pippi, die zich – net als Greta – niet in één hokje laat stoppen en zich door niets of niemand uit het veld laat slaan. Villa Kakelbont maakt plaats voor een heerlijk chaotische theatervloer, waarbij niets is zoals het hoort. En Pippi maakt plaats voor een bonte club actrices, van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr.

Stel dat de wereld bij jou past, in plaats dat jij je aanpast aan de wereld. Stel dat het dan geen puinhoop wordt, maar een groot avontuur. Stel dat je zelf mag bepalen waar je heel hard NEE tegen roept of voluit JA tegen zegt. Dat vraagt om lef! Dan moet je op zoek naar wat ‘eigen’ aan jou is, naar wat jou jezelf maakt. Durf jij dat? Je eigenheid laten zien? Ook als iedereen daar van alles van vindt?

De actrices gaan deze uitdaging al spelend, zingend en dansend aan. Pippi Powerrrrr laat je zo dicht mogelijk bij jezelf komen. Energiek theater voor jongens én meiden in de stijl van de met de ZAPP Theaterprijs bekroonde voorstelling Joris & De Drakentemmers dat blijft nazinderen, of je nu 8 of 108 bent.

Thema
Durven je eigenheid laten zien.  Ook als iedereen daar wat van vindt. Je bent goed zoals je bent.

Aansluiting op kerndoelen
35:  leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht, als verkeersdeelnemer en als consument.
37: leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.
54: leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en be¬weging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
Je eigenheid ontdekken
Je bent goed zoals je bent

www.hetlaagland.nl/nieuws/laagland-thuis-theater