Percossa (Uitverkocht) – Percossa

Terug place
group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 07/11/2016 tot 07/11/2016
Schrijf je in

Gigantische drums? Vliegende kinderwagens? Halsbrekende gitaren? Het is het ‘normale’ instrumentarium van de Percossa-spelers, bekend van hun fysieke, overrompelende slagwerktheater-spektakelstukken. Deze keer nemen ze een band mee. Percossa & Band voeren je mee langs de mooiste muziekstijlen. 

Maar niet alleen Percossa is aan zet tijdens deze voorstelling. De leerlingen doen natuurlijk ook mee! Ze worden voortdurend uitgenodigd om vanuit de zaal mee te klappen, stampen en zingen en gaan een geweldige ervaring rijker naar huis. Verplicht lesmateriaal zal worden verstrekt, om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de voorstelling.

Thema
Meedoen, energie & ritme

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21-eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie

''Wat een ge-wel-dig concert was het vanmiddag! Het plezier spatte ervan af.'' ''Uitdagend, indrukwekkend, nieuw en tegelijk ook herkenbaar en uitnodigend om mee te doen.'' ''Geweldig! Energiek, afwisselend, leuke/goede aanspreekvorm voor de kinderen.''

Leerkrachten en leerlingen