Oor overboord – Het Filiaal theatermakers

Terug place
group Groep: 1 / 2 / 3 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 19/02/2018 tot 22/02/2018
Schrijf je in

Max is een wonderkind, tenminste dat zegt haar vader. Volgens hem is ze in heel veel dingen goed, als ze maar oefent. Veters strikken, klokkijken nog eentje noemen .. Maar soms wil Max gewoon even helemaal niets moeten. Niet ergens op oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels.

De dag dat mijn oor van mijn kop viel is een kleutervoorstelling vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar. Amy en Alexander vertellen, spelen en zingen samen over hoe slim het is om soms alleen maar te luisteren naar jezelf.

Deze voorstelling wordt gespeeld bij daglicht en is geschikt voor speellokalen en theaterfoyers.

Workshop op school
In Het FiliaalLab komen kunsteducatie en ontdekkend leren samen. De ontwikkeling van het creatief vermogen en het trainen van 21e -eeuwse vaardigheden maken hier deel van uit.

In Het Lab rondom De dag dat mijn oor van mijn kop viel gaat de klas onder leiding van een theaterdocent op avontuur. Gewoon door eens lekker te niksen. Voor ons uit staren en kijken wat we zien. Onze oren open te zetten en te luisteren naar wat we horen. Samen ontdekken we nieuwe werelden en hoeven we even helemaal niets. Nou ja niets, onze verbeelding gebruiken dat wel, maar dat kunnen kleuters als de beste!

Details workshop
Locatie: speellokaal
Duur: 45 minuten
Kosten: €60,-
Capaciteit: één klas

Thema
De kracht van fantasie, luisteren naar jezelf

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, zelfvaardigheden.

Leerdoel
In een wereld die steeds sneller verandert, is kunst broodnodig voor het kinderbrein, het geeft de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt om flexibel in het leven te staan.

www.hetfiliaal.nl