Oor overboord – Het Filiaal theatermakers

group Groep: 1 / 2 / 3 query_builderTijdsduur: 40m date_rangePeriode: 22/01/2019 tot 22/01/2019
Schrijf je in

Soms wil Max gewoon even helemaal niets. Niet iets oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels.

Oor overboord is een filosofische kleutervoorstelling over de stilte vinden in jezelf. Vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar. De voorstelling wordt gespeeld bij daglicht en is geschikt voor speellokalen en theaterfoyers.

Het Filiaal theatermakers heeft nieuwe maker Jan Jasper de Vries begeleid bij de ontwikkeling van deze kleutervoorstelling. Oor overboord heeft in 2017 op een paar Utrechtse basisscholen gespeeld. Het succes was meteen zo groot dat daarna de tournee van 90 schoolvoorstellingen voor groepen 1 en 2 helemaal is uitverkocht. Een nieuwe tournee staat inmiddels in de planning.

Workshop op school
In Het FiliaalLab rondom Oor overboord is er even geen gehaast, niks moet, alle tijd en aandacht voor jezelf en voor elkaar! In deze workshop creëert onze kunst- en yogadocent een rustmoment voor de klas. Aan de hand van thema’s uit de voorstelling passeren avontuurlijke oefeningen uit de kinderyoga de revue. Samen ontdekken we nieuwe werelden, en hoeven we even helemaal niets. Nou ja niets, onze verbeelding gebruiken dat wel, maar dat kunnen kleuters als de beste!

Details workshop
Locatie: speellokaal
Duur: 45 minuten
Kosten: €60,-
Capaciteit: één klas

Thema
Verbeeldingskracht, de zee, luisteren naar jezelf en de wereld

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie, oriëntatie op jezelf en vriendschap.

Aansluiting op kerndoelen
42, 54 en 55

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering.

Leerdoel
In een wereld die steeds sneller verandert, is kunst broodnodig voor het kinderbrein, het geeft de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt om flexibel in het leven te staan.

 

www.hetfiliaal.nl