Noumi, zusje zeven – ROSE stories

group Groep: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 11/02/2019 tot 11/02/2019
Schrijf je in

Noumi heeft dikke pech dat ze de jongste is van een gezin met zeven dochters. Al haar zussen bemoeien zich met haar en nooit mag ze met ze mee doen. Ja, de plantjes water geven mag ze, maar HALLO, die zijn van plastic! Op een dag zit Noumi alleen in het speeltuintje voor haar huis wanneer ze een zielig piepje uit de bosjes hoort komen. Ze kijkt en… al gauw hipt er een klein vogeltje met een lamme vleugel in Noumi’s handen. Ze gloeit van trots, dit is haar geheim! Stiekem neemt ze het arme beestje in huis. Maar in een hun krappe huis met haar zes nieuwsgierige zussen is het niet makkelijk om haar vriendschap met haar vogeltje geheim te houden…

Noumi, zusje zeven is een humoristische, ontroerende voorstelling met livemuziek en heldere taal over het buitenbeentje van de familie zijn, de zoektocht naar je eigen plek en een bijzondere vriendschap tussen mens en dier.

Leerdoelen van de voorstelling/het concert:
Noumi, zusje zeven gaat over familiebanden, meetellen in de grotemensenwereld en gehoord worden. Over het vinden van je eigen plekje in de wereld. Dingen waar kinderen dagelijks mee geconfronteerd worden. Aan het einde van de voorstelling weet Noumi dat ze er mag zijn. Ook heeft ze geleerd om verantwoordelijk te zijn, voor een dier te zorgen en deze weer los te laten. Noumi laat bovendien zien: ook als je vaak ruzie hebt met je broers of zussen, uiteindelijk kun je niet zonder elkaar.

www.rosestories.nl/project/noumi-zusje-zeven