Narnia (geannuleerd) – de leeuw, de heks en de kleerkast – ISH en de Junior Company van Het Nationale Ballet

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 20/04/2018 tot 20/04/2018
Schrijf je in

Reis met ISH en De Junior Company van Het Nationale Ballet mee naar de betoverende wereld van Narnia. Een unieke voorstelling vol hiphop en ballet voor het hele gezin. Gebaseerd op het tijdloze boek van C.S. Lewis en latere verfilming door Disney, wordt dit beroemde verhaal nu uitgevoerd in een verrassende samenwerking tussen twee danswerelden die nog nooit eerder is vertoond.
De leeuw, de heks en de kleerkast gaat over vier kinderen, die op bezoek zijn in een groot landhuis. Bij het verstoppertje spelen komen ze in een klerenkast terecht en vandaar uit belanden ze in een spannend bos waar het altijd winter is. In de mysterieuze wereld van Narnia worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de leeuw Aslan, en de legioenen van ‘het kwade’ onder leiding van de Witte Tovenares. Net als in alle sprookjes spelen opoffering, machtswellust, verlossing en de overwinning van het goede een grote rol. Marco Gerris en Ernst Meisner geven hier een eigen, hedendaagse draai aan.

Workshop op school
Tijdens de dansworkshops maken de kinderen kennis met de inhoud en verhaal van de voorstelling. Ook worden de dansstijlen klassiek ballet en urban dance behandeld. Deze workshop wordt gegeven door een professionele dansdocent.
De workshop is de ultieme mogelijkheid om de leerlingen kennis te laten maken met de twee unieke dansstijlen die tijdens de voorstelling aan bod komen.

Details workshop
De workshop duurt anderhalf uur met een groepsgrootte van maximaal 25 leerlingen. Er is een grote ruimte nodig bijvoorbeeld een gymzaal en een goede geluidsinstallatie-cd speler of apparatuur waar de Iphone kan worden aangesloten. De kosten zijn €150,- per workshop, exclusief btw en reiskosten.

Thema
Goed en kwaad, feit en fictie, urban en klassiek.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, communiceren, samenwerken, luisteren en leren verwoorden van gedachten, informatievaardigheden, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie)

Leerdoel
De samenwerking en verschillen tussen klassiek ballet en hiphop. Theatrale uitwerking boek/film. Er zit ook een goed/kwaad lijn in het verhaal.