Meneer Tobias en het zwarte monster – Tobias Borsboom

group Groep: 1 & 2 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 23/01/2017 tot 23/01/2017
Schrijf je in

Hoe klinkt tijd?
Het huisje is klein, maar Meneer Tobias woont er tevreden en gelukkig in zijn eentje. Tot op een doordeweekse donderdag, ’s morgens om tien uur precies, de bel gaat. Meneer Tobias gaat kijken en dat zet zijn wereld op z’n kop. Klokken draaien door, er danst een jas de kamer rond, en de kamer wordt gevuld met wonderlijke klanken.

Meneer Tobias en het Zwarte Monster is een grappig en poëtisch beeldend avontuur met pianomuziek van meesters als Felix Mendelssohn, Lowell Liebermann, Dmitri Kabalevski, Peter Vigh en Johannes Brahms, gespeeld door jonge en getalenteerde pianist Tobias Borsboom.

De voorstelling geeft leerlingen een muzikale beleving waarbij ze op ontdekking gaan naar de wereld tussen angst en nieuwsgierigheid. Vaardigheden als waarnemen, inleven en goed kijken worden hierbij aangesproken.

Workshop op school
Interactiviteit en zelf doen staat centraal bij deze educatieve muzikale workshop. Leerkrachten kunnen vooraf kiezen uit een aantal thema’s die behandeld worden tijdens de workshop. Voor Meneer Tobias en het zwarte monster kan worden gekozen uit de volgende thema’s:

Muzikale thema’s
• De piano
• Stilte, ritme, melodie
• De metronoom (tempo)
• Muziek is beweging

Buitenmuzikale thema’s
• Beweging is muziek
• Missen en verlangen
• Het spectrum tussen angst en nieuwsgierigheid
• Monsters

Details workshop
De workshop vindt plaats op school en duurt 45 minuten. De kosten per groep (één klas) bedragen €80,-.

Thema
Beweging is muziek, missen en verlangen, het spectrum tussen angst en nieuwsgierigheid & monsters.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21-eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie