(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Meesters van de Tijd – Percossa

group Groep: 3 / 4 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 10/03/2021 tot 10/03/2021
Geannuleerd

Muziek laat horen hoe snel de tijd kan gaan. En hoe langzaam! Heb je wel eens gemerkt dat de tijd niet altijd even snel gaat? In de stoel van de tandarts lijkt een minuut bijvoorbeeld wel een uur, terwijl als je buiten speelt de tijd supersnel gaat. Sofie heeft dat dus ook, zeker nu ze wacht op een belangrijke gast. Dan verschijnen de meesters van de tijd. Met één enkele slag kunnen zij de tijd laten vliegen, vertragen en zelfs stilzetten.

Slagwerkgroep Percossa en zangeres/actrice Sofie Habets swingen de pan uit in deze vrolijke familievoorstelling over hoe de minuten uren lijken als je je verveelt en hoe de tijd kan vliegen met de juiste mensen om je heen.
Percossa gebruikt alles wat los en vast zit als instrument. Ze bedenken waar je bij zit de meest spectaculaire ritmes. En zo helpen ze Sofie de tijd een stuk leuker en muzikaler door te brengen. Beleef deze tijdreis en zing en swing mee met Sofie en Percossa!

Thema
Muziek laat horen hoe snel de tijd kan gaan. En hoe langzaam!

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

Kerndoel 56
De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren, zelf mee te doen en te ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.theaterjaski.com/educatie-meesters-van-de-tijd

De voorstelling zat goed in elkaar. Een mooie lijn van begin tot einde. Humor, en inhoud en veel spelplezier.

Fee Jolink, Basisschool de Ridderhof