Maestro Eric: Flamenco! – Eric Robillard

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 11/02/2019 tot 11/02/2019
Schrijf je in

Eric Robillard, bekend van de slagwerkers van Percossa, ontrafelt als Maestro Eric muzikale geheimen uit alle hoeken van de muziekwereld, te beginnen met de flamenco. Daarvoor moeten we naar de hete hoogvlaktes van Spanje, waar Maestro Eric de jongste held van de flamenco ontmoet: de twaalfjarige Fabion Lisandro. Fabion is klein van stuk, draagt een brilletje, is onhandig en bang. Net als zijn hond Slome. Hij is vooral bang voor Diego, de grootste treiterkop van het hele dorp. Tot Fabion het geheim van de flamenco ontdekt. Vecht, stamp en klap mee met deze Spaanse superheld. Olé!

Workshop op school
Klap-klap-klap de flamenco! In de interactieve workshop studeer je een lied in, leer je flamenco klappen en vertelt Maestro Eric je alles over het verhaal van twaalfjarige superheld Fabion Lisandro. Olé!

Details workshop
De workshop is geschikt voor maximaal 60 leerlingen per keer. De kosten bedragen €150 voor een workshop van 1 – 1,5 uur.

Thema
Pesten en identiteit

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54, 55 en 56

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

 

www.tivolivredenburg.nl/educatie