Maanzucht – Wie Walvis

group Groep: 3 / 4 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: Hele jaar
Schrijf je in

In een officiële brief van de koningin staat het zwart op wit: Manus bezit alles! Je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Een onderwaterzwembad, een chocoladefontein, een telefoon die zichzelf opneemt, een talenknobbel waarmee hij alle talen van de wereld kan spreken… Toch is het leven met al die spullen niet altijd leuk. Iedere avond eet Manus alleen en is er niemand die eens een slaapliedje voor hem zingt.

Op een nacht wordt Manus wakker van het licht van de maan. Hij raakt betoverd door haar schoonheid. Wat is ze mooi! Maar wacht even, een maan, die heeft hij toch nog niet? Manus kan aan niets anders meer denken. Hij besluit de maan uit de lucht te stelen… en dan gaat alles mis.

Theatergroep Wie Walvis maakt humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn. Haar stijl tuimelt van slapstick naar momenten vol ontroering, van grote verhalen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s. De voorstellingen zijn luchtig, zitten vol humor en zijn voor iedereen te begrijpen.

Workshop op school
Deze workshop kan worden geboekt na het bezoeken van de voorstelling Maanzucht. In deze verwerkingsles zal een vakdocent de klas bezoeken en via muziek, spel en beeldende elementen de voorstelling nabespreken.

Details workshop
De workshop duurt een uur en wordt in de klas zelf gegeven. De workshop kost € 120,- per klas Dit is inclusief reis- en materiaalkosten, en is vrijgesteld van BTW.

Thema
Hebberigheid, eenzaamheid, muziek, complimenten

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie)

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie