Laat me met rust! (Uitverkocht) – Nederlands Kamerorkest

group Groep: 5 & 6 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 20/03/2017 tot 20/03/2017
Schrijf je in

Huppelen over het strand. Klimmen in de hoogste boom. Lekker schommelen in de zon. Zo mooi zou het leven altijd moeten zijn!

TivoliVredenburg is de enige plek in Utrecht waar je je klas kunt laten kennismaken met een echt orkest. Dit maal het Nederlands Kamerorkest met een bijzonder concert over gevoelens.
Huppelen over het strand. Klimmen in de hoogste boom. Lekker schommelen in de zon. Zo mooi zou het leven altijd moeten zijn! Maar wat als je niet zo blij bent? Liever in een donker hoekje zit en met niemand wil praten. Dan moet iedereen uit je buurt blijven en vooral geen grappen maken om je op te vrolijken.
Een kindermuziekvoorstelling door het Nederlands Kamerorkest in de Grote Zaal van TivoliVredenburg over botsende gevoelens, en het muzikale antwoord daarop, zoals Dvořáks beroemde Serenade voor strijkers.

Workshop op school
Interactiviteit en zelf doen staat centraal bij deze educatieve muzikale workshop. Leerkrachten kunnen vooraf kiezen uit een aantal thema’s die behandeld worden tijdens de workshop. Voor Laat me met rust! kan worden gekozen uit de volgende thema’s:

Muzikale thema’s
• muziek van Dvorak
• een strijkorkest
• strijkkwintet
• Wat is een serenade
• Ontmoeting met een orkest
• Wat is een serenade
• Muziek van Dvořák

Buitenmuzikale thema’s
• Eenzaamheid
• Vriendschap

Details workshop
De workshop vindt plaats op school en duurt 45 minuten. De kosten bedragen €80,- per groep (één klas).

Thema
Eenzaamheid & vriendschap

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21-eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie