Kwartetten met Beethoven – Dudok Kwartet

group Groep: 5 / 6 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 28/05/2018 tot 28/05/2018
Schrijf je in

HOE KLINKT KWARTETTEN MET PASSIE?
Een spannende en fantasievolle reis met muziek van Beethoven. In Kwartetten met Beethoven nemen de musici van het Dudok Kwartet ons mee op een beeldende reis, langs een meerstemmige canon, een Franse musette met een doedelzak op de achtergrond, een koraalachtig gebed en een vrolijke dans. Een spannende reis met een stralend einde. Een theatraal concert vol fantasievolle beelden en grappige situaties met muziek van Beethoven

Workshop op school
De muzikale workshop wordt gegeven door professionele musici en/of vakdocenten. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen een actieve rol. Leerkrachten kunnen vooraf kiezen uit een aantal thema’s die behandeld worden tijdens de workshop. Voor Kwartetten met Beethoven kan worden gekozen uit de volgende muzikale thema’s:

• Het kwartetspel
• Vrolijke dans
• Romantisch repertoire
• Meerstemmig canon
• Franse Musette met doedelzak

Op aanvraag kunnen ook buitenmuzikale thema’s behandeld worden.

Details workshop
Het bezoek aan TivoliVredenburg kan worden voorbereid met een workshop in de klas, idealiter ongeveer 1-2 weken voor de voorstelling.
Kosten: 70 euro per klas, per lesuur incl. reiskosten.

Thema

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie)

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie