Kanonnenvoer – Het Laagland

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 70m date_rangePeriode: 11/05/2020 tot 11/05/2020
Schrijf je in

Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten en pannen

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw en samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden.

Kanonnenvoer is smakelijk ‘theatervoer’ voor de hele familie met een bord vol vriendschap, een scheut doldwaze ruziemakers en een flinke toef fantasie. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als toetje. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’.

Thema
Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit.

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Mens en samenleving
kerndoel 34 voor jezelf opkomen en rekening houden met de ander
kerndoel 37 samenleven, waarden en normen

Tijd

Kerndoel 52 leren over revoluties en oorlogen

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden en zelfregulering

Leerdoel
Inleven in een verhaal over de oorlog & vriendschap en hoe iemand kan veranderen

www.hetlaagland.nl/voorstellingen