Juffenballet – coproductie BonteHond en Maas theater en dans

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 02/03/2020 tot 02/03/2020
Schrijf je in

Een juffrouw. Iedereen heeft er een gehad. Dagelijks staat ze voor de klas, schrijft dingen op het bord, geeft straf en controleert geduldig je schrift. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Heeft ze wel een huis of slaapt ze op de judomat in de gymzaal? Wat is het geheime leven van die vertrouwde figuur die elke dag zorgzaam voor je neus staat?

Misschien is er ergens een open plek in het bos waar alle juffen van de wereld bij elkaar komen om weer even mens te zijn. Ze zetten hun brilletjes af, gooien het huiswerk in de bosjes en bouwen een groot kampvuur waar ze marshmallows in roosteren.

Misschien komt je juf wel van een andere planeet en vliegt ze in haar vrije tijd op eigen kracht een rondje door het heelal. Of blijkt ze een beroemde ballerina en draagt ze stiekem een tutu onder haar mantelpak.

Juffenballet gaat over het geheime leven van de leerkracht en is tegelijkertijd een ode aan de juf. Een vrolijke mix van theater en dans voor de hele familie.

Workshop
Inhoud workshop volgt in maart/april ’19, afhankelijk van randprogramma en subsidie. Vorm: Dans/Theater/Bewegen

Details workshop
De workshop door een theaterdocent van BonteHond/Maas vindt voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas plaats en duurt 60 minuten.
max. 30 leerlingen en prijs is nader te bepalen.

Thema
Avonturenverhaal

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54. De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55. De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
56. De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Leerlingen kijken met aandacht en plezier naar theater.

 

www.bontehond.net/juffenballet

Als je 6 jaar bent draait de wereld vooral om jezelf. Je vraagt je weinig af over het leven van de anderen, vooral als ze volwassen zijn. Juffenballet geeft een fantasievolle kijk in de wereld achter het schoolbord. We zetten de juffrouw op een voetstuk en blazen haar op tot mythische proporties. Wij willen met deze voorstelling de fantasie vieren maar ook het belang van goed onderwijs ondersteunen. En ik beloof je, na deze voorstelling zal je nooit meer hetzelfde naar je juf kijken!

René Geerlings (concept en regie)