JORIS EN DE DRAKENTEMMERS (uitverkocht) – Het Laagland

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 70m date_rangePeriode: 22/01/2018 tot 22/01/2018
Schrijf je in

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen.
Alle jongens en meiden krijgen er een flinke dosis van mee.

Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken?
En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar ook de draken die je van vast klauwt. Die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt. In het eeuwenoude verhaal is Joris de held die een gevaarlijke draak doodt. Maar wat als Joris eigenlijk geen echte held is? Als hij zich laat tegenhouden door de drakenstemmen in z’n hoofd? De hoogste tijd voor de Drakentemmers om bij Joris het vuur flink op te stoken!

In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

Regisseur Inèz Derksen over de voorstelling:
“Voor mij is de drakenwereld een fantastische theatrale vertaling voor angst, die zich in je eigen hoofd nestelt. Angstdraken die je met goedbedoelde raad willen beschermen, maar je juist klein houden, afremmen en je nooit voluit laten zijn wie je bent. Angst is een slechte raadgever. Juist nu de wereld om ons heen zo in beweging is. Meer dan ooit is dit het moment om alle onzekerheid met elkaar om te buigen tot een kracht die ons versterkt, in plaats van verdeelt en verzwakt. Hét
moment om de draak, die ons ervan weerhoudt te doen wat we het liefste willen doen, recht in zijn stinkende bek te kijken en de wereld tegemoet te treden vanuit een eigenwijs vuur. Deze groep veelzijdige Laaglandacteurs gaat ervoor zorgen dat jullie het theater verlaten met aangewakkerde vlammetjes.”

Thema
Moed, doorzettingsvermogen, verder kijken dan de wereld die je al kent. Je grenzen verleggen. Je angsten tegemoet treden.

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplosvaardigheden en beslissingen nemen, communiceren, samenwerken, luisteren en leren van gedachten, burgerschap, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie), zelfvaardigheden.

Leerdoel
Stimuleren van de verbeeldingskracht en inlevingsvermogen van leerlingen. Verder kijken dan de wereld die je al kent. Je eigen binnenwereld in kaart brengen. Heb jij draken? Kun je deze temmen en hoe? Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf kunnen vertrouwen is belangrijk.

Zelfontplooiing. Je grenzen verleggen.

www.hetlaagland.nl