Inspiratie en design

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 14/03/2020 tot 30/08/2020
Schrijf je in

Je wilt iets maken, iets creëren, maar je weet niet wat. Je hebt daarvoor inspiratie nodig. Maar wat is inspiratie?

Kunstenaars en ontwerpers laten zich ook door elkaar inspireren. Zeven hedendaagse ontwerpers maakten nieuwe meubels geïnspireerd door de ontwerpen van Martin Visser. Hoe werkt dat? In de tentoonstelling ‘De slaapbank die ogen opende’ zijn de nieuwe ontwerpen te zien naast meubels van Martin Visser en moderne kunst uit zijn collectie.

Tijdens de museumles gaat de museumdocent in op de volgende leervragen: Wat is inspiratie? Hoe of waarvan krijg je inspiratie? Welke inspiratiebronnen gebruiken ontwerpers? Waardoor raak jij geïnspireerd? Hoe kun je naar design kijken?

De museumdocent zorgt voor een actieve les waarbij de leerlingen uitgedaagd worden door middel van teken- en kijkopdrachten. In de museumles ligt de nadruk op persoonlijke waarneming van de leerling.

Deze rondleiding hoort bij de tentoonstelling De slaapbank die ogen opende, Zeven ontwerpers reageren op de klassiekers van Martin Visser. Te zien van 14 maart – 30 augustus 2020 in het Centraal Museum.

Thema
Inspiratie

Aansluiting op schoolvakken
Het lesprogramma sluit aan bij het leergebied oriëntatie op jezelf en de wereld, Nederlands, kunstzinnige oriëntatie en sociale vaardigheden.

Aansluiting op kerndoelen
54, 55 en 56

21-eeuwse vaardigheden
Creatief denken, kritisch denken, communiceren en samenwerken

Leerdoelen
Kinderen leren open te kijken naar kunst, hoe kunst ze kan inspireren en ontdekken de verschillende inspiratiebronnen van kunstenaars.

www.centraalmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/martin-visser