Ik, Ben Hartman – ReaZun

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 05/03/2020 tot 05/03/2020
Schrijf je in

Hiphop is het populairste muziekgenre onder leerlingen op dit moment. Daarom komt ReaZun op 5 maart naar EKKO voor een schoolconcert.

ReaZun, a.k.a. Ben Hartman is een Utrechtse rapper en maakt hiphopnummers in het Nederlands én in het Frans. Je kent hem misschien wel als het maatje van Diggy Dex of als het vocale wonder van het succesvolle The Kyteman Orchestra. In zijn nummers duikt ReaZun dieper in zijn eigen leven en bespreekt hij zijn jeugd, vaderschap, onzekerheden en passies op een openhartige, maar stoere manier. Bij EKKO is hij kind aan huis op het gebied van educatie; hij heeft meerdere rapworkshops en schoolconcerten gegeven in EKKO voor primair en voortgezet onderwijs.

Hiphop is dé muziekstroming die aansluit op de belevingswereld van de leerlingen. Denk maar aan de mega populaire hiphop artiesten op dit moment, bijvoorbeeld De Jeugd van Tegenwoordig, Ronnie Flex en Jacin Trill. De teksten van ReaZun zijn diepgaand en betekenisvol. Tijdens dit schoolconcert komen lastige onderwerpen aanbod, die toegankelijk worden door de hiphopmuziek en raps van ReaZun.

Thema
Hiphop, subculturen, rap

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54, 55 en 56

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, communiceren en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Het concert van ReaZun vormt een introductie met het razend populaire muziekgenre hiphop. De leerlingen leren over de ontstaansgeschiedenis van hiphop, wie de helden zijn van de hiphop en hoe hiphop- en rapmuziek wordt gemaakt. Daarnaast worden moeilijke onderwerpen, als een lastige thuissituatie of fouten maken, bespreekbaar door de muziek van ReaZun in het lesmateriaal. Doordat de leerlingen zelf een rap gaan schrijven leren de leerlingen ook talige en muzikale verbanden te leggen, rijmschema’s en woordspelingen te maken en zich uit te drukken door middel van muziek en taal.

www.ekko.nl