Hout van jou – Clean Pete

group Groep: 4 / 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 16/04/2019 tot 16/04/2019
Schrijf je in

Of ze nou eeneiig of twee-eiig zijn weten ze niet – dat willen ze ook niet weten. Waar het om gaat is dat de tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven op het podium zingen als uit één mond en vanuit één hart. Renee speelt daarbij cello en Loes gitaar. Liedjes vol warmte, melancholie en melodie, met Nederlandse teksten die op een wonderlijke wijze speels én poëtisch zijn. De zussen nemen je mee in een zee van emoties en mooie levensverhalen en nodigen je uit de jouwe te delen. In het concert komen verschillende bekende liedjes van Clean Pete voorbij, zoals Hout van jou, Geheimen en Ik ga op reis en neem mee.

Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan gevoelige thema’s, zoals verliefdheid of juist eenzaamheid. Clean Pete schrijven vaak mooie liedjes over vlinders in je buik, iemand missen of jaloezie. Dit zijn onderwerpen die niet alleen volwassen mensen bezig houden, maar ook steeds meer beginnen te spelen bij de leerling. Deze liedjes bieden aanknopingspunten om hier gesprekken over te beginnen en Clean Pete vertelt natuurlijk hun eigen verhaal achter de liedjes.

Thema
Liefde en romantiek, verliefd zijn, liedjes schrijven, gevoelens uitdrukken via muziek en taal, jezelf zijn, familie, verdriet en eenzaamheid.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie en Nederlands

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, communiceren, sociale & culturele vaardigheden en zelfregulering.

Leerdoel
Doordat de leerlingen zelf aan de slag gaan met tekstjes schrijven, leren zij zowel zichzelf en gevoelens als verliefdheid maar ook eenzaamheid uit te drukken door middel van muziek en taal. Ook bieden de thema’s in de muziek aanknopingspunten voor verdere gesprekken over deze thema’s. Daarnaast biedt de context van het samen luisteren naar en maken van muziek een veilige omgeving voor de leerling om zich uit te drukken over gevoelige onderwerpen. Door het zelf schrijven van een liefdesliedje leren de leerlingen daarnaast  ook talige en muzikale verbanden te leggen, rijmschema’s te maken, woordspelingen te maken, en te dichten.