(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Hotel Hierwaardaar – De Dansers & Het Filiaal theatermakers

group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 01/03/2021 tot 17/05/2021
Verplaatst
Schrijf je in

Hotel Hierwaardaar
een coproductie van De Dansers & Het Filiaal theatermakers

In een vervallen hotel aan het einde van alle steden, belanden vier mensen. Van deze plek die ze niet kennen, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen, proberen ze een thuis te maken. Hoe ga je verder als alles om je heen is veranderd? Verstopt, verloren en verdwaald doet iedereen een poging zijn eigen weg te vinden. Een verhaal over taaie mensen.

Het hotel lijkt haar bezoekers vast te willen houden en te laten verdwalen in hun eigen gedachtes. De vier gaan driftig hun eigenwijze gang. Tuimel mee in een surrealistische wereld vol onverwachte taferelen die de werkelijkheid te boven gaan. Over de drempel van het hotel ontvouwt zich een verhaal over problemen en oplossingen, aanpassen en doorploeteren.

De Dansers en Het Filiaal theatermakers stropen de mouwen op om een voorstelling te maken waarin dans, mime, video en objecten samenkomen. Ze nemen het op voor de schoonheid van de poging en bewonderen de koppigheid van het blijven proberen. Hotel Hierwaardaar is tegelijk grappig en bevreemdend, verontrustend en stiekem verbazingwekkend herkenbaar.

CREDITS
Concept, choreografie: Josephine van Rheenen | Concept, regie: Ramses Graus | Compositie: Gábor Tarján | Zang: Guy Corneille | Cast: Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Blazej Jasinski, Anna Bentivegna

Thema
De kracht van de poging

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
54 en 55

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
– De leerlingen kunnen de verschillende personages uit de voorstelling beschrijven met woorden en uitdrukken in bewegingen.
– De leerlingen kunnen spelen met diverse associaties en interpretaties op beelden uit de voorstelling waarbij zij hun verbeeldingskracht aanspreken.
– De leerlingen kunnen in samenwerking en met fantasie hun eigen weg vol obstakels vormgeven in beweging.

Workshop
Voorbereiding: Filiaal&DansersLab
Dans in je hoofd. Stil zitten is soms een hele uitdaging. Samen gaan we op onderzoek hoe we in ons hoofd kunnen bewegen, terwijl we gewoon op een stoel blijven zitten. In de voorstelling is er lang niet altijd een logisch verhaal om te begrijpen. Wat zie, voel en ervaar je allemaal als je naar theater en dans kijkt? We spelen met associaties, verbeelding en interpretaties.

Verwerking: BewegingsLab
Na het zien van Hotel Hierwaardaar gaan jullie onder begeleiding van een dansdocent zelf aan de slag. Vol energie en inspiratie verdwalen, verstoppen, verdwijnen, verschijnen en tuimelen we met elkaar het Bewegingslab in. Hoe vindt ieder z’n eigen weg? We onderzoeken met elkaar de obstakels die we onderweg tegenkomen. Probleemoplossend vermogen, doorzettingsvermogen, verbeeldingskracht, samenwerking en plezier in beweging staan centraal in dit BewegingsLab.

Locatie
Voorbereidende workshop: in de klas met digibord en verwerkende workshop: gyzmaal of speelzaal

Duur 
60 minuten

Kosten
€ 80,-