(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Het Veterstrikconcert – De Grote Haay

group Groep: 1 / 2 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 19/04/2021 tot 19/04/2021
Schrijf je in

Het Veterstrikconcert is een heus popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren. De Grote Haay brengt een 50 minuten durend concert op de planken dat bol staat van oude bekende kinderliedjes als ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘In een groen knollenland’, afgewisseld met nieuwe liedjes van Mark Haayema zoals ‘Strontvlieg’, ‘Dromen’ en liedjes die hij schreef voor Pluk van de Petteflet en Kikker. Tussendoor worden er korte verhalen en gedichten voorgelezen.

De band bestaat uit de gebroeders Jan & Keez Groenteman (Paul de Leeuw, Klokhuis, Alex Klaasen) die naast de muzikale leiding ook de koortjes voor hun rekening nemen. Zangers Mark Haayema (Boterhamshow – Sesamstraat), Abke Bruins (Je Anne – Herman van Veen), Dennis de Groot (Mamma Mia – Woezel & Pip) & Marike Folles (Sprookjesboom – Hairspray) strikken het publiek op een interactieve en theatrale wijze.

Thema
veters strikken en samen zingen!

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

Kerndoel 56
De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.