Het geluid dat niemand hoorde – Het Filiaal theatermakers

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 16/03/2020 tot 03/07/2020
Schrijf je in

Al heel vaak heeft ze gedacht, die auto staat daar wel heel vreemd op die plek, en dan onthield ze het nummerbord. Of, die man staat wel heel erg lang bij die lantaarnpaal en dan zei ze in zichzelf “man, één meter negentig lang, flink postuur, donkerblond”. In de hoop ooit een supergetuige te kunnen zijn. Dat de politie aanbelt en vraagt, heeft u misschien iets verdachts gezien? En dat zij dan hele belangrijke informatie had onthouden.

Geïnspireerd door films van Hitchcock en Sherlock Holmes maakt Het Filiaal theatermakers een spannende podcast live op het toneel. Met geluid in de hoofdrol. Mirthe Klieverik en Gábor Tarján bewegen zich tussen tafels vol opnameapparatuur; cassettespelers, een oud antwoordapparaat, platenspelers, microfoons en instrumenten. Het verhaal ontspint zich van aanwijzing naar aanwijzing. Wat heeft ze gezien? Maar vooral, wat heeft ze gehoord?

Workshop
Voordat de kinderen de voorstelling zien in onze theaterstudio, gaan ze onder begeleiding van onze kunstdocenten zelf actief aan de slag met thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. We spitsen onze oren en trainen onze ogen om te zien en horen, wat je normaal niet opmerkt. In een dagdeel zijn ze actief, receptief én reflectief met kunst bezig. Een ijzersterke combinatie.

Details workshop
De workshop Helemaal Filiaal vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling in Theaterhuis de Berenkuil en duurt inclusief de voorstelling 150 minuten. De kosten voor Helemaal Filiaal zijn €2,50 per leerling. De workshop Helemaal Filiaal heeft een capaciteit van 60 leerlingen.

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie en wetenschap & techniek

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren
Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, computional thinking, communiceren, samenwerken en zelfregulering

Leerdoel
In een wereld die steeds sneller verandert, is kunst broodnodig voor het kinderbrein, het geeft de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt om flexibel in het leven te staan.

hetfiliaal.nl/voorstelling/het-geluid-dat-niemand-hoorde