Help, een olifant! – Wishful Singing

group Groep: 4 / 5 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 12/10/2018 tot 12/10/2018
Schrijf je in

Het thema van de kinderboekenweek is Vriendschap, met als motto: Kom erbij! Dat vraagt natuurlijk om met z’n allen liedjes zingen!

De zangeressen van Wishful Singing toveren de concertzaal om in een bos vol olifanten, een Japanse tempel of een Amerikaanse prairie. Ze zingen daarbij de mooiste en leukste muziek van over de hele wereld. En iedereen mag meezingen. Wishful Singing en pianist Bert van den Brink leren het publiek de leukste liedjes, tongtwisters en oorwurmen, met muziek van o.a. Johannes Brahms, György Ligeti en Edvard Grieg, kinderliedjes en meer lichte muziek. Oefen de liedjes alvast in de klas via het YouTube-kanaal van Wishful Singing!

Workshop op school

Ter voorbereiding op het concert brengt een van de muziekvakleerkrachten uit het team van Wishful Music Education graag een bezoek aan jouw school voor een muzikale workshop. Door middel van zang, spel en beweging leer je hoe je mooi kan zingen, goed naar elkaar kan luisteren en ritmisch kan samenwerken binnen een groep. Het lesmateriaal is daarna beschikbaar via het YouTube kanaal van Wishful ME, zodat je ook na de workshop je favoriete spellen en liedjes kan uitvoeren in de klas.

Details workshop

Een muziekvakleerkracht komt een dagdeel naar school. Hij/zij kan dan zo’n zes workshops van 30 minuten aan zes verschillende klassen geven. Kosten bedragen  +/- 300 euro voor zes workshops totaal. Prijzen voor een lager aantal klassen op aanvraag.

Thema
Vriendschap, reizen, samenwerken en andere culturen

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

 

www.tivolivredenburg.nl/agenda/schoolconcert-help-olifant-10-00-uur-12-10-2018