Hallo familie – Maas theater en dans

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 14/01/2019 tot 14/01/2019
Schrijf je in

Je blijft altijd kind, ook als je veertig bent. En als je drie bent kan je je soms zo ernstig voelen, dat je het liefst met een lange baard bij de kachel zou willen zitten. Rond een grote, ronddraaiende familietafel viert een groep bijzondere eenlingen en onverwachte gasten feest en speelt een familiespel. De kinderen worden steeds volwassener en de volwassenen gedragen zich als kleuters. Ze dansen op tafel tot het ochtendgloren. Niemand is hierna nog wie die dacht dat ‘ie was.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling over broers, zussen, ouders en ander gespuis. Over de mensen die we niet gekozen hebben, maar die er gewoon zijn. Altijd. Ook als we ze niet willen. Dat lastige zusje, die zogenaamd grappige oom, die zweverige nicht. Ze komen allemaal op bezoek. Onverwachts en zonder cadeautjes. Natuurlijk ben jij ook welkom op dit feest, waarin ook echte familieleden van de spelers een rol gaan spelen. Hoe, dat blijft nog een verrassing…

Hallo familie is een dans- en theatermix van Moniek Merkx naar het model van theaterhit Liefde. Liefde won de Gouden Krekel 2017 en was genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. “Herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend” aldus de Mimejury. Nu kiest ze voor het thema familie, een terugkerend thema in haar werk, bijvoorbeeld bij Bizon en zonen, De verschrikkelijke stiefmoedershow, Dochters van Lear en Alleen op de wereld.

Workshop
Ooit wel eens je vader willen zijn? Of je moeder? Of je over- over- over-groot-oma? In deze workshop kan het. We maken portretten van zelf verzonnen families, dansen op tafel en eindigen in een avontuurlijk familiediner.

Details workshop
De workshop duurt 60 minuten, met een capaciteit van 30 leerlingen. De workshop wordt gegeven in het spellokaal en de kosten hiervoor bedragen 75 euro exclusief reiskosten.

Thema
Familie, identiteit, groep vs individu

Aansluiting op schoolvakken
Taal, beweging, drama, dans

Aansluiting op schoolvakken
55 en 56 (kerndoelen leergebied Kunstzinnige oriëntatie)

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden

www.maastd.nl/hallofamilie