Figgie

group Groep: 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 13/02/2020 tot 13/02/2020
Schrijf je in

Figgie maakt Nederlandstalige indiepop, die aanstekelijk werkt en is bedoeld voor iedereen.

Jong of oud, jongen of meisje, en alles daartussen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat deze vier jongens zelf nog wel een beetje kind zijn met hun gekeet, skateboards en tuinbroeken. Daardoor weten ze volwassen thema’s om te zetten in liedjes die heel toegankelijk zijn voor kinderen. Figgie speelt met taal, zingt over gevoelens, zwemmen en dinsdagen, durft te dromen over toverwerelden en stelt speelse vragen om haar publiek uit te dagen. Het zorgt ervoor dat Figgies optredens en melodieën in ieder geval niet meer uit je hoofd krijgt.

Met hun logo van twee vliegerachtige vormen met puntjes erin vliegt Figgie heel Nederland over. Want ze doken best vaak op de afgelopen jaren. Op 3voor12, tijdens Tweetakt en alle grote festivals van ons land: ons Utrechtse Figgie heeft het langzaam maar zeker gemaakt in het hele land. In februari landt de vlieger in EKKO, waar ze een speciaal schoolconcert geven. Kom meezingen, dromen en dansen!

Thema
Muziek, taal

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, communiceren en zelfregulering

Leerdoel
Het concert van Figgie de ideale eerste concertervaring voor de leerlingen. De muziek van Figgie is toegankelijk, speels en dansbaar. Daarnaast maken de leerlingen kennis met het poppodium als een plek voor muziekervaring. Ook gaan de leerlingen met het educatieve materiaal zelf aan de slag met het schrijven van popmuziekliedjes. Hierdoor leren zij zichzelf en gevoelens uit te drukken door middel van muziek en taal, leren ze rijmschema’s en woordspelingen maken, en talige en muzikale verbanden te leggen.

www.ekko.nl