Falling Dreams – Het Filiaal theatermakers

group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 15/10/2018 tot 09/11/2018
Schrijf je in

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dat moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een meisje van twaalf jaar. Met gedachten die komen en gaan en beelden die dwars door elkaar heen lopen. In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten. Bij uitstek geschikt voor iedereen die er aan toe is om zich grenzeloos mee te laten slepen.

Filiaalvoorstellingen bestaan nooit puur uit tekst, er komt altijd zang, muziek of videoprojectie bij kijken. En meestal ook heel veel spullen. We houden ervan om hightech te combineren met houtje-touwtje oplossingen, dat levert ons een enorme gereedschapskist op om uit te putten. In deze voorstelling wordt ie zo’n beetje helemaal gebruikt. Voor je neus maken we live een film én theater én een concert.

Workshop FiliaalLab bij Falling Dreams 
In onze FiliaalLabs komen kunsteducatie en ontdekkend leren samen. De ontwikkeling van het creatief vermogen en het trainen van 21e -eeuwse vaardigheden maken hier deel van uit.

De voorstelling zit vol met prachtige vormgevingsvondsten die je verbeelding prikkelen. Met dezelfde materialen waar ook onze theatermakers mee hebben gewerkt, gaan de leerlingen onder begeleiding van een Filiaal kunstdocent aan de slag. Ze ontwerpen ieder een miniatuur decor in 3D van een eigen droombeeld. Ze volgen de stappen van een creatief proces en onderzoeken de vormgevingsprincipes waarmee je een verhaal in een beeld kan vangen.

Details workshop
Filiaallabs– Falling Dreams (op locatie: op school)
Workshop wordt NA de voorstelling ingepland. Duur: 60 minuten
Kosten: €75 per klas

Thema
Dromen, slapen  en de werking van ons brein in de fase van opgroeiende tiener, technologie en verbeeldingskracht.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie, oriëntatie op jezelf en de wereld, natuur en techniek.

Aansluiting op kerndoelen
41, 54 en 55

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken en zelfregulering

Leerdoel
In een wereld die steeds sneller verandert, is kunst broodnodig voor het kinderbrein, het geeft de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt om flexibel in het leven te staan.

 

 

hetfiliaal.nl/voorstelling/falling-dreams/#/onderwijs